3 FAZA – KLINIKA V TUJINI

Ta klomifen ni prinesel nobenih rezultatov. Prinesel je pa to, da sem POPIZDILA. Nikakor nisem mogla najdt nove G v tistem času, hotela sem narediti HSG pregled na vsak način, da vidim, če imam sploh prehodne jajcevode. Dr. Križajeva mi ni hotela dat napotnice, niti osebna doktorca ne. Potem sem klicala v Postojno in vprašala, če se lako na HSG prijavim samoplačniško. So rekli da ja. Ne spomnim se več cene. Nekje do 100 eur. Z mojim sva takrat prišla tja ob naročeni uri. Vzeli so mi kri, dr. Likar me je pregledal in rekel, da ne bova nič delala, da naj bi imela vnetje. Predpisal mi je svečke. V dobri veri sem mu verjela, vendar pa sem po eni svečki jih nehala jemat. Mojo vagino in znotraj tudi so mi svečke popolnoma “zažgale”. Tisto “vnetje” pa se mi pojavi vsakič po M. Skratka dnar sem stran vrgla, da ne govorim časa in usklajevanja, da sva do dol prišla takrat. Ah !

Pol sem spet POPIZDILA! Ko popizdim sem ful aktivna. Odjebala sem vse te slovenske GINEKOLOGE in si rekla, da se ne mislim več z njimi ukvarjat. Tut na slovenske forume nisem več hodila, ker so se gor najdle neke krave vedno, k so sam pamet prodajale. Na fertiliy friends sem najdla nove prijateljice. Ženske tam so normalne in počutila sem se sprejeto in varno. Vprašanja niso bila nikoli odveč. Tako sem najdla bolnico REPROFIT. Trdno sem se odločila, da bova šla midva gor ! in PIKA !

Vse sem se zmenila preko mailov. Šla sva na Češko. Tam so mi opravili HSG pregled s soljo ( saj sem brala na spletu, da ta opcija tudi obstaja in je neboleča v primerjavi z našim HSG kjer ti vstavijo barvilo ). Pregledovali so me 3 doktorji. Jajcevoda sta bila prehodna. Rekli so mi, da imam miom ( tumor ) in pco. Drugo je bilo ok.

Od tam sem odšla vesela, ker sem končno najdla neke NORMALNE DOKTORJE, prijazne. Kdorkoli mi bo reku ” ja to dela dnar”! Ga bom sam usekala ! Prvič je bil HSG pregled nekje iste cene ( 80 eur ), drugič pa IUI je pri njih 100 eur, pr nas 300 eur – z spermiji od partnerja. Če partnerja nimaš oz. če ima slabe spermije, pa se doplača 50 eur za spermije. Take cene so bile takrat l. 2010. Potem smo se odločili, da izvedemo IUI. Pol leta vse skupi sem jemala klomifen, ki je na mene zelo slabo vplival, odreagirala pa sem slabo. Prvi cikel sem imela premajhna jajčeca, drugi cikel je bil dominantni prevelik, tretji cikel sem zamudila jajčeca, ker so tako hitro zrasle in so bile 9 dan cikla že prevelike, kar pomeni, da bi mogla dobit stop inekcijo še ko sem krvavela.

S tem sem izgubila toliko živcev in tudi denarja, ker sem morala hoditi na redne UV preglede. Če bi bila iz Češke bi imela te preglede pri njih zastonj. Samo bivanje in prehrano bi si mogla zrihtat za tiste max 5 dni, ko bi bila gor. Finance in čas, žal ni dopuščal tega. Vsekakor pa je to ena izmed opcij, ki jo lahko izbereš ti.

Bolj za hec, ko zares, sem klicala tudi Dr. reša, da bi plačala IUI, sam da mi ga naredi. O ceni se je sprenevedal, nakar je kočno izustil 300 eur. Vse skupaj je delovalo tako, kot da še nikoli ni naredil samoplačniškega IUI. Rekel nama je, da naj k njemu prideva, nakar je predlagal ne IUI, ampak, da naj midva seksava 14 dan in potem prideva k njemu na 15 dan, ko bo O.

???????????????????????????????????????????????

Doživela sem hkrati napad sarkazma in smeha in jeze vse v enem šusu. Kako the fuck boš ti vedel, kdaj imam jest O, če imam pco. Moji cikli so enkrat dolgi 32 dni, drugič 61 dni. Kaj to men pomaga, da jest vem če so semena prišla ” tja k morejo “, če pa moj sistem hormonski ne deluje kot bi moral ! Men ta semena na pravem mestu nič ne pomagajo, če pa imam ” dominanco estrogena, progesterona pa ne proizvajam “. Telo brez uravnovešenih hormonov ne more sproducirat ovulacije, kar pa je pogoj, da pride sploh do oploditve in do novega življenja.

Samo za glavo sem se držala ! Nisem Ginekologinja, ampak jebemti vem osnove in noben Ginekolog me ne bo obraču na naivinih, idiotskih fintah. Jaz nimam prehlada, k se popravi v 5 dnevih, jaz imam neozdravljivo bolezen ! Me pa zanima koliko dobi od zavarovalnice za take obiske. Počutila sem se, ko da sva tam zato, da si on izmišljuje neumnosti, da morva midva ke hodit, da on dobi dnar od zavarovalnice. Poleg tega je še njegov odnos do občutljivih parov BEDN ! In očitno glede na pričanje kolegice tut ostali STROK.DELAVCI v tej ekipi niso nič kaj drugačni.

Skratka dr. Reš : PODN !