POSVOJITEV

O tem razmišljam že dolga leta in v sebi sem dolgo čutila, da je to prava pot za mene. Čutila sem dolgo let, da ne morem zanosit. Prav čutila sem kot nek zid, ki je črne barve in vsak mesec, ko sva se trudila mi je zid dajal občutek:” Pa zakaj se trudiš? Nima smisla. Ne moreš.” To me je vsakič zelo zabolelo in potem sem se za dodatek še poškropila z krivdo:”Itak, mi ni namenjeno.”

Kar se IVF kemije tiče si mislim:” Naj jo kar imajo, mene ne zanima.”

Kar se tiče naravne zanositve si mislim:” Bog ni rekel, da sem nezmožna zanosit. Bog je rekel, da ni še pravi čas.”

Kokerkoli, odmislila sem zdaj vse v zvezi z naravnim spočetjem in sem SITA tega in predajam ŠTAFETO vsem puncam, ki so na začetku te poti in že komaj čakajo, da začnejo. Good luck, you will need it!

Kar se tiče posvojitve pa je to notranji klic. Ne vem koliko videjev sem že pogledala, govorila z posvojitelji, gledala webinarje o posvojitvi in se jih udeleževala…Mnogo je podatkov in to je spet en tak VELIK PROJEKT tako kot naravno spočetje/umetno spočetje. Isti CILJ, samo drugačna pot.

O tem se pogovarjava in se oba strinjava in sva skratka odprta za to možnost.

Če in kdaj in kako se bova lotila, še ne veva….ampak bo že, ko bo. Jaz sem sicer na tekočem z podatki in pogoji pri državah, ki se mi dopadejo in zaenkrat ne ustrezava vsem pogojem. Velik poudarek je na poroki – midva sva zaročena. Drugi pa je denar. Določene države zahtevajo kakšen mora biti letni prihodek in žal zaenkrat pri teh slovenskih plačah, niti blizu ne prideva.

Ampak čas bo naredil ta svoje, midva vmes ta svoje in bomo vidli kje bomo in kaj se bo zgodilo.

Okoli 600 parov v Sloveniji čaka na posvojitev. Posvojitve pa pridejo od 11 to 30.000 Eur. To so strašne cifre..to je lahko material za klet, lahko je nov avto in drugo.

Bit na kreditu zato, da sploh lahko DOBIŠ otroka je KRUTA! Kje so še vse pizdarije, ki jih rabiš za otroka, pa vrtec…itd? To se prav imaš na mesec 300eur kredita, pa potem moraš še dat 250eur za vrtec, kje so še cote, hrana, planice…itd? Pol pa še redni stroški z domom, benz, hrana in še kup enih malih stvari, k se naberejo hitro.

KRUTA! To rabiš pol 3000eur neto skupi vsak mesec, če hočeš vse to pokrivat. Kdo pa ima danes 1500eur neto plače pr naši generaciji? Sigurn se kakšen tu pa tam najde, ni pa to pravilo. Plačice so tam od 500 do 800eur neto. Pa za ene je 500eur že meka!

Če ne moreš zanosit naravno, ne moreš zanosit umetno, ne moreš posvojit..pol si pač FUCKED ali pa si REŠENA vsega dela z otroki in se res lahko posvetiš lastnim ciljem! Povsod so plusi in povsod so minusi.