Boleče Menstruacije in Kontracepcijske tablete

Moja zadnja M v marcu 2016 je bila zopet zelo močna. Od 1 do 10, so bile 10. To se pravi maxsimalno. To izgleda tako, da ležim, se obračam kar naprej, držim za trebuh ali pa eno ali drugo nogo kar naprej premikam v hitrih gibih, kar mi malo zmanjša občutek bolečine. Vedno spuščam zvoke bolečine glasno, ker me tako boli. Upala sem, da se ne bo tako razbolelo in nisem vzela tablete nalgesin 500g. Ko sem bila čisto hin sem vzela potem končno tableto, pa sem čutila bolečine  še 2 dni. Ne jemljem nobenih tablet ali karkoli drugega kemijskega, to pridela moje telo samo in ves čas se sprašujem ZAKAJ? Ker sem se zelo prestrašila zaradi teh bolečin, sem se hitro naročila pri moji drugi G na pregled samoplačniško. Če bi klicala mojo G v Leonišče, bi čakala, pa vprašanje če tudi ne bi plačala. Do čakanja mi ni bilo prav tako, pa se maternica najlepše vidi takoj po M, ko je čista in na srečo sem dobila termin na tisti dan, ko sem tudi prišla v Ljubljano. Ker nisem več tam doma, je potem celi izlet pridet v Ljubljano in če že pridem, moram še do očeta, mame, babice…skratka…ponoči ko prideš domov, padeš samo še v posteljo.

Razmišljala sem, če so bolečine zaradi prehrane. Zaenkrat raziskujem to tezo. Pri G mi je povedala, da se mi je pojavil neki mali miom, sicer komaj opazen in res majčken. To mi sploh ni všeč. Na pregledu sem bila točno leto dni od operacije in evo ga zlomka že spet se neki paca, ampak ZAKAJ? Vprašala sem jo, če ma to vezo z prehrano, pa mi je odgovorila, da imajo miome tudi veganke in vegetarijanke. Ni mi znala odgovort zakaj, ker ne ve. Vseeno, se z “ne vem” ne morem zadovoljiti. Mora obstajati VZROK zakaj se to paca. Razmišljala sem, če ima to morda kakšno vezo z geni in z dejstvom, da naša telesa niso popolna in da jih je potrebno kar naprej negovati, vendar  četudi to velja za maternico, kako Naj negujem, da ne bom imela več miomov?

Bolečine me res izropajo vse psihične energije in to vsake 5 tednov, kot da sem na Sizifovem delu, ker sva v naporno-psihično-fizičnem delu z najino hišo, nimam prav nobene energije in volje, da bi pričela postopek IVF. Tako sem pomislila, da bi vzela umetne hormone, da bi mi vstavili te bolečine, menstruacija me ne moti, me pa bolečine. In sem iskala varijante za zaščito. Marsikaj kaj je na voljo: tabletke(hormonski),maternični vložek,podkožni vsadki(hormonski) in še so opcije…Da mi bo nekdo vstavljal nekaj v telo v maternični vrat ni šans! Ne morem niti sama izvlečt, ampak ti mora G. Imam teto, ki ima to, pa je dobila migrene in večkrat je slabe volje. Podkožni vsadek v ramo? WTF? Kaj je to scientific film? Ne, ne hvala. Ker sploh ne vem kako bo telo odreagiralo. Ostale so mi še tabletke. V čakalnici pri G sem si vzela nekaj prospektov in prebirala, še posebej tisto kar je natiskano z majhnimi črkami. Predvsem so me zanimale POSLEDICE in tako pri tabletkah Cerazette preberem ” Redno preglejujte svoje dojke in čimprej povejte zdravniku, če ste zatipale bulo. Rak dojk so ugotavljali nekoliko pogosteje pri ženskah, ki jemljjo kontracepcijske tabletke, kot pri tistih ženskah iste starosti, ki jih ne jemljejo. “

Ta stavek me je vrgel popolnoma ven in v hipu me je minila ideja, da bi jemala tabletke. “Če ženska preneha jemati kont. tabletke, se to tveganje postopoma zmanjšuje, tako, da je 10 let po prenehanju jemanja tabletk enako kot pri ženskah do 40 leta, ki teh tablet niso nikoli jemale.” Ko pomislim na klomifen, ki sem ga jemala po navodilih zdravnika 6 mesecev v enem šusu in potem še 2 meseca kasneje in ko pomislim na vso kemijo, ki sem jo dobila, ker sem dobila vnetje po operaciji in antibiotiki ( te si bom zapomnila za celo življenje ), sem se vprašala ” Koliko let bo moje telo potrebovalo, da se bo očistilo te kemije prvo, ne da še dodajam novo?”

Moj namen v tem življenju ni, da bom živela kratek čas, ampak čim več let in to zdravo brez fizičnih in psihičnih težav. Jaz strogo verjamem, da bom našla prave odgovore v Naravi, ne pa tej kemiji. Ja vem, da laboratoriji jemljejo esence rož in zmiksajo s svojo kemijo, da napravijo zdravilo, vendar suho posušeno zelišče v čaju je 200 krat boljše kot to “zdravilo”. Ko sem pomislila kakšno kemijo mi bodo dajali na IVF, me je res prav vse minilo. In ne ne čudim se, ko poslušam punce o zdravstvenih težavah njihovih otrok pridobljenih preko IVF. O tej dotični temi kdaj drugič.

Pogovarjala sem se z prijateljico, ki je medicinska sestra in mi je povedala, da je ravno od G, rodila je 3 mesece nazaj. Izrazila je željo še po enem pri G in ta ji je dala kontracepcijske tabletke. Vprašala sem jo, če jih bo jemala, brez da bi ji karkoli pametovala in je rekla, da jih ne bo. To me je res začudilo, ker kar se zdravil tiče več ali manj prisega na stroko. Zanimalo me je zakaj, pa je rekla, ker to povzroča raka in bom že zvozila teh par mesecev brez njih. Na rito me je vrglo! No, če med.sestra to reče, potem je VEČ kot jasno, da je to RESNICA.

Zato prosim vas Punce Moje, ne Jemat te kemije. Najdite naravne metode ala Bilingsonova metoda in kondom. Jaz sem dobila tabletke, kot 18 leta pupa, pa sem jih mogoče jemala ene 14 dni potem pa sem pozabila, pa sem se spomnila naslednji dan in tako se nisem bila zmožna obvezati, da bi jemala te hormone, ker sem pozabila. Jaz sem redkokdaj imela M brez bolečin. Tudi, ko sem se pogovarjala z mamo in babico so bile izkušnje podobne, babica je imela pomoje tudi endometriozo, čeprav ona to poimenuje drugače, vendar stvari so šle naprej. Kratko malo si upam trditi, da zdravniki vedo zakaj pride do mioma, saj so Kitajci to naštudirali in zdravijo z naravnimi zelišči. Nikjer pa žal še nisem zasledila pravega vzroka, da bi nekdo prav napisal to pa to delaš narobe, zato se ti to pa to dogaja in če se to in to dogaja par mesecev se prične počasi nekje nalagati. Nekaj v takih besedah. Lepo bi bilo RAZUMETI zakaj in izvedeti KAJ lahko DELAM SAMA, da preprečujem in da bi to stvar rešila in tako šla naprej po svoji poti brez teh bolečin. To bi bilo res prav lepo in osvobajajoče in pravilno, ker vsak človek na tem planetu si zasluži, da ima  zdravo telo in bister um. Ni izjeme.