3 FAZA – INEKCIJE

Na sprejemu ti povedo katero kemijo boš dobila. Jaz sem dobila Elonvo, ker je to tudi študijska zadeva moje G in ker ona vodi postopek, seveda preferira svojo kemijo. Pri sprejemu so mi dali list, kjer je bila razpredelnica, nanizana z dnevi. Prvi dan dobim Elonvo in potem si moram 6,7,8 dan dajati sama inekcije Orgalutran. Elonva je bila za vzpodbuditev rast jajčec, ta druga pa za preprečevanje naravne ovulacije. 9 dan sem morala priti na Uz in so pogledali kako velika so jajčeca, kakšna je debelina endometrija.

9 dan je bil četrtek. Bilo je 8 jajčec med 13 in 14 velikostmi. Premalo še za stop inekcijo. Morajo biti nekje od 18 do 21. Baje najbolj idealna velikost jajčeca je 21. Zdravnica mi je naročila, da si moram dat novo zdravilo Puregon 200ml.

Dobila sem prav inekcijo v obliki svinčnika iz tega predvidevam, da je ta kemija v veliki uporabi, če je industrija naredila poseben svinčnik za to. Naslednji dan sem bila zopet vabljena, da pridem na uz. Nisem niti pričakovala, da bo tako in vožnja gor in dol iz Radenc v Ljubljano mi ni bila prav nič všeč, da ne govorim o stroških bencina.

10 dan, petek, uz je pokazal dve jajčeci malo večji, vse ostalo manjše. Zopet sem si mogla dati Puregon in vabljena na uz naslednji dan. Ker sem si že mislila, da bo spet ista fora, sem vzela nekaj cot s seboj in računalnik in prespala pri očetu. Cel dan me je zelo zmatral. Nisem se naspala, oče ima svoj ritem in prilagajanje mi ni šlo najbolje, čeprav mu nisem nič rekla. Spala sem na kavču. Poleg tega sem še iskala da bi mi gume zamenjal, pa nisem imela sreče, ker je bilo povsod za naročit. Lol. Kr neki! Vstajala sva zgodaj za Ljubljano ob 5 zjutri, če sva hotela priti do pol 8 zjutri na najbolj prometno ulico v Ljubljano in še najti parkplac. Najhuje pri teh vožnjah je bilo to, da si se vozil uro in pol, čakal v gužvi pri Lukovici ali Domžalah, potem iskal panično parkplac (itak vse zaseden) in potem si čakal, da si prišel na vrsto (vmes so se babe kar vrinle) in pol ko si pršu na vrsto si bil v 5 minutah konc! Ampak za tistih 5 minut tok JEBARIJE!

11 dan, sobota, me je peljal oče in sem bila tam že ob 7.15, vendar je zdravnica prišla ob 8.00 šele in ni bilo moje. V tem času sem se menla z eno, ki se je pri 39 letih odločila, da bi imela otroka, prej je rekla, da ni razmišljala o tem nikoli. Na uz je pokazalo 8 jajčec dovolj velikih, ena celo 21 velikosti in zdravnica X je rekla, da je čas za STOP inekcijo. Dobila sem vso potrebno pri sestri in ob 22.00 zvečer sem šla v zdravstveni dom v Gornjo Radgono kjer so mi dali inekcijo. Vprašala, me je če si bom sama zmešala stvari in dala inekcijo, pa sem rekla, da naj to raje nekdo profesionalen naredi, da ne bo kaj narobe.

12 dan, nedelja sem bila doma

13 dan, ponedeljek, sem mogla v lj na PUNKCIJO.

NAJBOLJ me je bilo strah, da mi bo slabo po inekcijah, da se mi bo vrtelo in da bodo hormoni noreli in da bom imela grozne misli. Tako je bilo namreč pri klomifenu, vendar tega tukaj ni bilo. Praktično ni bilo NIČ! Edino strah pred inekcijo, še posebej pred tistim puregom svinčnikom sem dobila živčni mini napad, potne roke in nikakor si nisem mogla prvič dati sama, zato mi je dragi pomagal.

Po stop inekciji pa sem naslednji dan dobila bolečine in slabost. Mislila sem, da sem neprespana in utrujena od teh voženj, ki so me tudi strašno izčrpavale. V četrtek me je peljal dragi, v petek sem se sama peljala in potem nazaj. Ko sem prišla domov sem šla spat, ker sem bila totalka.

In tako sem kasneje, ko sem imela slabe reakcije, zvedla, da se vse začne pri stop inekciji. Ne vem zakaj mi noben doktor ni nikoli povedal nič o stranskih učinkih ali vsaj kaj je vse možno. NE da bi me strašil, ampak da VEM  v KAJ VSTOPAM, v kaj IZPOSTAVLJAM svoje LASTNO TELO! Na katere simptome moram biti POZORNA. Oni se tako obnašajo kot, da je VSE FANTASTIČNO!