Začetek zdravljenja – KOPELI

Julija 2013 sem imela zelo bolečo M in že nekaj časa sem razmišljala o zeliščih.

Dvanajstega avgusta sem začela zNAMAKANJEM v KOPELIH in sicer prvi teden sem se namakala v Brezovih listih. Brezove liste je moj dragi dal v vrelo vodo ( 5l ), jih pustil prevreti 2 minuti in potem pustil, da so se fino namočili in ohladili.Hlajenje kar nekaj časa traja, v tem času pa listi spustijo svoje naravne sokove, tako kot zelišča v čaju.

Zdravilni napoj, ki je nekje srednje topel ( ne prevroč in ne prehladen ) zlijemo v bano v katero stopi ženska, se uleže v na pol ležečo pozicijo in potem ostane noter 20 minut. Ker je tekočine iz lonca premalo si seveda bano že prej napolnemo z nekaj vode iz pipe. Po 20 minutah ženska vstane se toplo zavije, še posebej okoli maternice, posuši in potem oddide v POSTELJO, kjer se telo umiri in maternica ostane na toplem. Ponoči se telo zdravi.

Na isti način poteka drugi teden s tem, da v kopel damo Hrastovo Lubje.

Tretji teden pa damo v kopel slamo Ovesa.

KDAJ OPRAVIMO KOPELI ?

Začnemo takoj po končani M. Prenehamo pred začetkom nove M.

NABIRANJE MATERIALA ZA ZDRAVILNO KOPEL ?

Brezove Liste boste najdle v gozdu in sicer poglejte na spletu kako izgleda Brezov list. S mobitelom slikajte ali pa sprintajte, potem pa v Gozd z košaro in psom ( če ga imate ). Listov si ne naberite cele gore, boljše hoditi vsake dva dni po njih. Listov naberite za 3 moške pesti.

Hrastovo lubje boste tudi najdle v gozdu, vendar je pri tem treba paziti na drevesa. Prvo poglejte po tleh, če je lubje odpadlo. Če ga ni ali pa če ga je premalo, potem lepo objamite drevo in na kratko povejte v kakšni stiski ste in da bi potrebovale malo lubja za zdravljenje bolezni. Drevo vam bo odgovorilo. Če boste začutile slab občutek se mu lepo zahvalite in oddidite. Če pa boste začutile dober občutek in se boste nasmejale, potem vzamite toliko kot potrebujete in se lepo zahvalite.

Drevo potrebuje lubje, da ga varuje pred boleznimi in težkim vremenom. Če morda prvo drevo reče ne, najdite drugega. Drevesa se med seboj pogovarjajo in ne boste iskale dolgo.

Z slamo ovesa sem imela sama težave, ker nikjer nisem našla. Spraševala sem na kmetijah pa niso imeli tako, da sem bila na koncu primorana kupiti v trgovini z zelišči.

Kopeli sem izvajala avgusta in septembra 2013.

Septembra sem pričela zudi z pitjem zeliščnega čaja. Več o tem v drugem prispevku.