2 FAZA – SPREJEM

Po mailu sem pisala za datum sprejema, čeprav nisem vedla kaj to sploh pomeni. Tudi na spletu nisem nikjer našla kakršnikoli zapis kako to izgleda sploh. Po nekaj mailih in zmedi, me je sestra poklicala na telefon in rekla, da naj prideva čez 5 dni. Mogla sva pridt oba in prinest vso dokumentacijo, ki sva jo dobila na konziliju.

Čakala sva v ordinaciji, ko naju je sprejela prijazna sestra in potem sva predala dokumente, podpisala neke dokumente in seznanila naju je katero zdravilo bom dobila.

Ker še nisem imela M, ker NIKOLI ne vem kdaj pride, sem pa predvidevala da bo zelo kmalu po znakih, sem si res ŽELELA UJETI ta cikel.

V dokumentaciji smo ugotovili, da manjka BRIS. Lansko leto je bilo rečeno, da bomo to že uredili, vendar je od tega bilo leto dni in brez brisa nisva mogla biti sprejeta. Tako je nastala cela kolobocija kje bi lahko bris bil in v računalniku je bilo zadnje l.2010. Čudno je bilo, ker bi mi mogli vzet pred operacijo lansko leto. Morala sem obiskati svojo G, ki pa me ni hotela sprejeti in vzeti brisa in potem sem bila zelo žalostna, saj je ravno moja G rekla, da ni problema. No v tem času sem se potem poučila, da bris VELJA 3 LETA in da ga moraš obnavljat. G je rekla, da lahko pridem zopet naslednji teden in da plačam bris 35eur. Nikoli nisem plačevala za nič pri svojih osebnih G, odkar pa sem imela G v Leonišču je potrebno plačat za vsak korak, kaj potem sploh plačujem od zdr.zavarovanja? Izvid brisa pa čez 3 tedne. Kaj? Pa to si ne morem privoščit. Mora biti čim preje, da ujamem cikl.

To sedaj ko piše tukaj zgleda čisto drugače, kot je bilo v živo. Tam so naju pošiljali prvo od sestre do sestre, potem pa sva čakala G v leonišču 1 uro in ko sem jo lepo prosila je rekla, da NE in men se je stemnil. VSAKIČ, ko se morava pripeljat iz Radenc v Lj je okol 40eur samo bencin. Kje je še sendvič, pijača, pot do staršev in tako dalje…Poleg tega, da prideva domov izmučena po 3 urni vožnji.

Ko sva prišla do avta, mi je moj rekel: “zakaj si tok besna? kaj ti ni jasno? sam številka si! nobenmu ni mar za tebe!” Žal je res bilo tako, ampak njegove besede so mi pomagale, da sem se nehala razbujat in da sem imela kot se reče v angleščini “keep your eyes on the prize!” ( imej oči za svoj cilj).

Takoj, ko je prižgal avto sem mu rekla:” Najbrž imaš prav, zato me boš zdele pelu do moje druge G, ker midva rabiva BRIS in ta bris bova dobila, zato, da čim prej opraviva s tem sprejemom in še bolj pomembno, da ne zgrešiva periode.

Vmes sem klicala očeta in mamo za pomoč, ampak sem potem ravno v pravem času prišla do moje druge G, ki je ravno odprla. LEPO SEM JO PROSILA in njen odgovor je bil: Pridte ČEZ 30 MINUT.

JUPI!!!!! ZMAGA!

Skočla sva jest v njegovo bivšo gostilno, kjer je delu, da je vidu stare sodelavce. Jaz sem hitr pojedla, on je čvekal in sem letela nazaj. Razložila situacijo (sam tist k je blo treba povedat). Vzela mi je bris in še pogledala jajčnika in maternico in rekla, da je vse BP.

JUPI! VEDNO rada slišim, da je BP z MANO!

Ko sva končali sem omenila čas priprave izvidov 3 tedne, pa je rekla, da v njihovem laboratoriju potrebujejo 14 dni, ampak glede na mojo situacijo, se bo potrudila, da bi bilo manj kot 7 dni.

JUPI!!

Ko so izvidi bili, jih je moja mami nesla k sestri na neplodnostno in z njo sva se slišali in je rekla, pridita naslednji dan. Ko sva prišla, sva bila sprejeta in odšli smo na oddelek na neplodnostno.