2 FAZA – Slovenski Ginekolog-i

Po enem letu probavanja, sva šla z takratnim možem na preiskave k dr. Rešu. Kaj je to en debil od človeka ! Spoznala sem se z novo prijateljico preko foruma in začeli smo se tudi v živo dobivati. S partnerjem je takrat šla skozi isti proces kot midva. Dala sva pregled spermiograma in ni bil problem. V mojem in njenem primeru je bilo tako, da se je dr. Reš obrnil k nama in rekel ” Torej gospa ste vi Kriva, da ne morete imeti otroka.”

“Kriva ?” Jaz sem uspela to bolj ko ne skozi eno uho noter, skozi drugo, čeprav mi njegov odnos res ni bil všeč in takšno “ obsojanje” ne spada v doktorsko domeno, sploh pa ne spada v tako občutljivo okolje, kot je “neplodnost”. Mi tukaj rešujemo stvari, ne pa iščemo krivce. Moja kolegica je bila zelo prizadeta in ni se mogla pomiriti par dni. Na tej poti sem spoznala še eno novo osebo preko foruma s katero sva si dopisovali preko mailov. Ta mi je zaupala kakšne hude težave je imela z Ginekologi. Njen osebni ji je rekel, da nima pco in sploh nobenih težav. ( trudila sta se že eno leto ). Po mojem predlogu ( pojdi po drugo mnenje ) je šla še k Ginekologinji, ki dela pri dr. Rešu. Ona ji je rekla “ Uf, imate grozno obliko pco. Ne vem, če boste sploh kdaj zanosila.” Ker je bila kolegica POGUMNA in je stegnila jezik, da ji njen G pravi drugače, ji je ta rekla, naj prinese izvide od svojega G. To je naredila in zopet jo je poklicala na 2 pregled. Ginekologinja se je skregala z z njenim prvotnim Ginekologom vpričo moje kolegice po telefonu. Ona pa je ostala VMES in ni vedela kaj je zdaj prav. Boga reva, ko je prišla domov je bila povsem zmedena in utrujena od neprofesionalnega pristopa od obeh Ginekologov !

Najti dobrega Ginekologa v Sloveniji je kot najti rjav gumb v blatu. Kolikokrat sem slišala neprave informacije, ki so jih kolegice govorile o bolezni, ki so jo imele, ker ” je tako rekla njena G “. Določene Ginekologinje v Slo znajo delat ultrazvoke samo v nosečnosti, nekatere pa še to ne. Je pa človek resnično presenečen, da je toliko različnih TIPOV G-jev glede na to, da so vsi opravljali isto šolo.

Moja Ginekologinja dr. Križaj je rekla :” Imate pco.”, “Kaj pa je to?” sem vprašala. “Ah nič!”, mi je odgovorila. Njen odnos je bil nemogoč ves čas, ko sem bila pri njej. Ko sem en dan vtipkala v google njeno ime, sem najdla kar nekaj forumov, kjer so jo blatile in prebrala sem koliko škode je naredila določenim ženskam. Obupno !

Ko sem prišla domov sem prvo posrfala kaj pco sploh je. Hitro sem ugotovila, da to ni “eh nič”, ampak da je to BOLEZEN. Tako kot gripa, samo, da doktorji ne vedo zakaj se naredi in kako se jo zdravi in reši. “To pa je problem”, sem si mislila. Če bi bila jaz G, bi svoji pacientki povedala kaj točno ima in kako bomo probale to bolezen obiti ali pretentati, da bi lahko zanosila. Ampak neeee ! In ne, da si ne zaslužim takega pozitivnega odnosa, enostavno je to v Sloveniji NEMOGOČE !

Zamenjala sem G, najdla boljšo v Domžalah, s katero sem zadovoljna koker toliko. Ime ji je dr. Lomšek. Obiskala sem dr. Strahovo. Je bila prijazna, ampak njen odnos je bil “bolj jebi veter”, draga je pa tok, da te srat prime. Potem sem bila pri dr. Meglič, ki jo vse zelo hvalijo. Ko mi je zamujala 60 dni, sem odšla k njej izredno, plačala kakšen euro manj kot pri Strahovi, vendar me je opravila v 5 minutah. Vse kar sem si mislila je ” good job. jest bi tut 5 minut 60 eur.”

Dr. Lomškova je prej delala koker v Ljubljani na centru za neplodnost in se malo bolj spozna na naše primere. Je prijazna, lahko ji zaupaš in bo poslušala in svetovala. Ni nedostopna. Deluje pa zelo strogo tako, da se vedno počutim kot da grem v šolo. Potem se ji par krat prijetno nasmehnem, da bi se njen obraz malo bolj omehčal, ampak ostaja zvesta svoji strogi, togi drži. Ni pa nujno, da je v zasebnem življenju taka. Lahko je zelo prijetna, nasmejana – to bo najbrž samo službena, avtoritetna drža.

Dr. Križajeva mi je dala klomifen. Jemala sem 3 mesece prvo. Niti UV pregleda mi ni predpisala, ki je OBVEZEN, če se greš klomifen. Vendar sem vse to jaz šele kasneje izvedela. Takrat nisem vedela nič o tem. Ko se na začetku prvič spuščaš v te zadeve, si BUTL-A. Zato sem se odločila tudi za ta blog, da drugim dam možnost ogleda situacije skozi moje izkušnje in oči. Klomifen je mene naredil živčno. Čutila sem kako mi skačejo “hormoni” po telesu gor in dol. Nisem mogla kontrolirat svojih emocij, misli. Vse me je begalo. Hodila sem na sprehode, da bi se sprostila, ampak se sploh nisem. Problemi, ki jih človek lahko sicer nadzoruje, so bili takrat brez nadzora. Kakšen bi se sigurno najdel in bi rekel, da imam manično depresijo.