Kitajska Medicina – Ali mi bo pomagala?

Toliko je bilo dela kar naprej, da nisem uspela priti niti do Ginekologinje tako, da ne vem ali je post kaj spremenil situacijo v moji Maternici, vendar zagotovo lahko rečem, da sem se počutila prerojeno in ZDRAVO.

Zdaj trenutno sem zagrizla v telovadbo in vsak dan tečem in se raztegujem in delam Jogo. Začela pa sem se učit tudi Tai Chi, ki me zelo pritegne. Bolj kot sama Joga, vendar tudi Joga ima svoj čar. Če bi le bilo možno bi šla plesat, a kaj ko povsod vrtijo House glasbo, jaz pa plešem najraje na 80 in 90-eta leta.

Lansko leto, ko mi je dr. Merlo rekel, da imam endometriom, sem seveda vse raziskala od vrha do dol in vse počez. Nisem spala 3 dni, ker sem iskala rešitev za to bolezen, ki se ji reče : Endometrioza.

Našla sem zelišča iz Kitajske in prebirala dolge, doktorske študije. Presenetilo me je, da v Shanghai v bolnicah zdravijo z zelišči.

Kitajci NIKOLI ne uporabljajo za zdravljenje samo enega zelišča, kot to počnemo mi, ampak vedno kombinacijo vsaj 3-eh zelišč. Tudi telo ni sestavljeno samo iz ene snovi in vsi notranji organi delujejo med seboj in so so-odvisni. Če en slabo dela, začne potem tudi drugo in tako se lahko nadaljuje.

Skratka ta mešanica je sestavljena iz 9 različnih zelišč in z njo so zdravili več tisoč žensk po dveh projektih. Prvo zdravljenje je bilo kratko in zelo naporno, kar je pomenilo, da je pacientka zaužila čaj 6 krat na dan. Dva krat zjutraj, dva krat popoldne, dva krat zvečer in to je počela 14 dni do 3 tedne. To je sistem šokiranja telesa. Drugi projekt je bil narejen na daljši rok, da postopoma navajamo telo na spremembo in sicer se pije čaj 2 krat na dan 6 mesecev.

Rezultati so bili zelo, zelo vzpodbudni. Pri 90% žensk se je stanje povsem izboljšalo. Ni bilo več bolečin in drugih znakov, nekje 1 % žensk je celo zanosilo, ostalih 9% je poročalo, da ni bilo nobenih sprememb na boljše.

Ženske, ki so bile pacientke so bile različne. Nekatere so imele endometriozo, druge poleg tega še miom, tretje poleg tega še pco. 10% žensk se je čez pol leta vrnilo, da so se bolečine zopet pojavile, skupaj z ostalimi znaki in so projekt ponovile, potem se niso več vrnile. Tiste, ki so rodile, so rodile zdrave otroke, brez kakršnikoli težav v nosečnosti ali pri otroku.

Preiskala sem možnosti, da bi najdla ta zelišča pri nas – jih ni, ker naj bi bila prepovedana. Te “Slovenčki” sploh ne vedo kaj prepovedujejo”. Poklicala sem svoje sestrične v Francijo in jih prosila, če bi šle v China Town pogledat, če morda prodajajo tam zelišča, vendar je od tega minilo že nekaj mesecev in nimam dobrega občutka, da bo iz te moke tudi kruh. Iskala sem po spletu in najdla nekje ena zelišča, v drugih spletnih trgovinah druga. Vzelo mi je precej časa, saj se imena zelišč pišejo drugače v kitajščini, kot angleščini, poleg tega pa obstaja še več različnih angleščih imen za isto rastlino.

Ko sem si naredila seštevek bi morala odšteti nekje 100 eur samo za zelišča brez poštnine, vendar, ker takega denarja nisem imela, kot drugo pa sem imela strah pred nakupom v spletni trgovini, ki je ne poznam in ne morem preveriti, sem se odločila, da počakam na kakšno drugo varijanto. Doza, ki bi jo kupila bi bila dovolj za en mesec.

Vsemu temu iskanju sem potem dala malo časa za dihanje, ker sem vidla, da je to iskanje zlata v senu.

Čez čas sem se obrnila na mojo poslovno partnerko v Zda in jo vprašala, če morda pozna kakšno trgovino z zelišči. Bila je tako prijazna, da se je pozanimala in mi je sporočila, da v njeni bližini je trgovina s temi zelišči, ampak zelišča so v prahu in pakirana v kapsulah. No, to mi ni bilo všeč, ker nimam zaupanja, da je to prah resnično iz zmletih zelišč. Prisegam na posušeno zelišče, ki ga vidim in ga lahko vzamem v roke, preverim korenino, preverim izgled, vonj in tako dalje.

Žal danes prodajajo že vse mogoče in človek postane skeptičen, vendar mi verjemite, da bi raje zaupala in se ne bala in dobila za svoj denar točno to kar sem hotela. Če primerjam to skeptičnost s tehnologijo bi rekla, da sem manj skeptična, ker tisto kar vnesem v svoje telo pa res moram vedeti kaj vnašam. Kaj pa, če dobim nenapisane reakcije in si ne bom mogla pomagati, niti noben od mojih bližjih, doktorji pa so sploh za luno !

Dolgo sem razmišljala ali bi vzela te kapsule ali ne. Stvari sem dala malo na stran in raziskovala kakšen vpliv dejansko ima zelišče v prahu. Vidim, da so te kapsule vedno bolj POPULARNE, ampak ali je efekt isti kot pri čaju ? Žal po raziskavi ne morem reči, da je efekt isti. Čaj je še vedno čaj in tako bo ostalo. Pri čaju se snovi v zelišču (v topli vodi) sprostijo, pri kapsulah pa ne. Iz srca priporočam posušeno zelišče, če se spravljate na pot zdravljenja !

Prišla sem do točke, ko je pred menoj obstajala samo ena varijanta in to so te kapsule. Po pogovoru s poslovno partnerko o teh stvareh, sem se odločila, da bom probala. Ona mi je dala pravzaprav tisti občutek varnosti na podlagi tega, da jim ona zaupa.

Zdaj sem v pričakovanju, da jih prejmem in se že prav veselim, hkrati pa tudi bojim. Bojim se, da se bodo vstavile na carini, kot drugo pa se bojim ali so resnično posušena zelišča v kapsulah.

Če in ko jih dobim bom takoj naredila test ali so zelišča in jih poslikala, potem pa poročala o uporabi na svojem blogu.

BORIM SE NAPREJ, KER ČAS SAMO TEČE IN NIČ NE REČE !

Marca bo moj rojstni dan in se ga že sedaj veselim. Stara bom 32 let. Obkrožajo me prijateljice vse z malimi fročki, jaz pa brez. Vesela sem za njih. Jaz pa tudi nisem sama imam psa, mačko in dva dihurja tako, da imam pestro vsak dan z nego in igranjem.

A še vseeno…živali so živali…otrok je pa OTROK !