Dnevnik 1 Postni dan

Spala sem dolgo in se naspala. Ko sem se zbudila je dragi rekel, da gre v trgovino po material za montažo vrat. Jaz sem vstala in naredila kamiličin čaj ter pripravila vodo za klistir. Na balkonu sem zelo zelo počasi pola čaj in se skušala miselno umiriti. Misli so mi drvele na vse tiste zaskrbljujoče teme o denarju, službi…itd Gledala sem skozi okna in bil je res lep sončen dan. Videla sem sončne žarke in toplo mi je ratalo. Družbo mi je delala moja muca Pina, ki je malo jedla, malo se igrala, malo počivala. To je nekje trajalo 30 mint. Potem sem preverila vodo za klistir, se stuširala ( prvo z vročo, potem z hladno vodo in brez šampona ), pripravila kopalnico za klistir, se oblekla in odšla s psičko na daljši sprehod. Že, ko sva stopili iz bloka pri garažah je zapihal jesenski veter, ki tako fino diši. Spomnila sem se na babico in dedka in pometanje listja pred njuno hišo v Celju. ( Oba sta že umrla, ampak bosta za vedno ostala v mojem srcu. Pogrešam ju vsak dan. ) Na koncu najine poti sva se vsedli na klopco in se tam nastavili Sončnim žarkom. Bila sem kar utrujena in začela me je mučiti lakota. Opazila sem otroke v vrtcu in si nisem mogla kaj, da jih ne bi opazovala in videla kaj se dogaja z vsakim posebej ( poklicna deformacija ). To mi je omogočilo, da sem pozabila na lakoto, brez, da bi se tega zavedala v tistih minutah.

Ko sva prispeli domov, mi je zazvonil telefon in klical me je dragi, da potrebuje mojo pomoč pri nošenju materiala. Ko sva se videla sem ga takoj opozorila, da imam zdaj klistir, da ne bi na mene računal še z dodatnimi tehničnimi aktivnostmi. Sam je postoril kar je lahko, nakar je prispel v stanovanje ravno takrat, ko sem ga rabila, da mi drži klistir vrečko. To sem predvidela že prej :)) Uporabila sem 2 žlički sode bikarbone ( vsem začetnikom priporočam 1 )in zadržala sem 18 minut. S klistiranjem se POST uradno šele prične ! Po klistiranju nisem počivala, ker sem pričela z kuhanjem, saj je dragi delal, jaz pa sem kuhala za njega. Ko sem skuhala za njega, sem počistila kuhinjo in potem sem začela kuhat za sebe. Bila sem že kar lačna. Naredila sem si zelenjavni prevretek brez olja, samo zelenjava, ki se kuha v vodi 15-20 minut. Zelenjavo se potlači oz zmiksa in začini.

Bila sem že zelo lačna, vendar sem jedla počasi in želela sem si, da bi jedla še rižoto ali meso …itd, namesto tega sem se morala nekako pomiriti. Dodala sem si sol in poper ene 2 do 3 krat, da je bilo res začinjeno in na tak način sem se pomirila. Juho sem si vzela 2 krat, potem sem začutila, da sem sita.

Po hrani sem si naredila pljučni in jetrni obkladek ter šla počivat. Počivala sem 1 uro, vmes sem morala dva krat na stranišče in sem zelo veliko lulala. To mi je bilo zelo všeč, da se čisti telo, zato sem se tudi odločila za post. Dragi je celoten čas zbijal ( montiral vrata tam kjer vrata niso bila namenjena ) in bi ga najraje ubila, ampak sem skušala razumet.

Ko sem vstala, sem šla na računalnik, kjer sem izvajala pevske vaje. Dragi je celoten čas zbijal, ampak se nisem pustila preglasit. :))

Ura je bila 20.00 in je dragi nehal zbijat, jaz pa sem si naredila smoothie.Vzela sem 2 pomaranči, grenivko, jabolko, cimet. Po smoothiju sem bila še vedno lačna in sem se pregrešila z popečenim toastom in gor sem si namazala ajvar. Napaka ! Par minut kasneje me je začel bolet trebuh. Šla sem na sprehod s psičko, da bi se premigala in da bi bolečina šla. Na tej točki sem se naučila, da če sem še lačna je boljša izbira, da si naredim še en smoothi, kot pa da se pregrešim. Samo, da je tekoče. Točno to sem naredila in lakota me je minila, prijelo pa me je, da bi se “ crkljala z dragim ”. Želja je bila res močna. Po crkljanju sva oba sladko zaspala in moj prvi dan posta se je končal.

Juhu, Bravo Lara !