Kaj naj sploh še JEM?Nič ni prav!

Vem, da se marsikatera med vami sprašuje prav to. V medijih in tudi knjigarnah je kar se tiče PREHRANE res ena VELIKA ZMEDA. Doma imava kar nekaj knjig z različnimi recepti in trenutno oba zaključujeva šolo za šefa Kuhinje, sva pa že oba Pomočnika. Moj osebni cilj je, da dokončam to šolo in nadaljujem z NPK Dietni kuhar, h kateri lahko pristopiš samo, če imaš končano Gostinsko srednjo šolo. Ja pri 33-ih sem zopet v srednji šoli. Ampak zdaj je čisto drugače vse. HOČEM se naučiti. Moja volja je nepopisna in vidim, kako je nesmiselno vso to siljenje najstnikov, da morajo študirati. Boljše bi bilo, da bi šli delat karkoli z rokami, nogami, da si pridobijo čim več izkušenj in se šele potem odločijo kakšen poklic si želijo pridobiti.

Kaj bom jedla je ena velika uganka vsak dan in to je velika napaka hkrati, ker je POTREBNO JEDI PLANIRATI. Vsesti za mizo in spisati jedilnike za celoten teden. Morda celo v soboto skuhati, dati zamrzniti, ker čez teden je taka norišnica..vrtec…služba…šola..sej nimaš časa niti, da bi se fajn sprdala, ker je eno samo letenje, eni sami živci in potem še SKUPAJ ZDRAVI OBROK.

Kaj je sploh Zdrava prehrana? Mislim to besedno zvezo sem slišala in  prebrala že najmanj MILIJONKRAT pa še zdaj ne vem kaj je to. Prehranjevalna piramide se spreminjajo skozi leta. Neki kar je bilo prav prej, zdej več ni. Članke brat je tazadnja, ker vsak pravi drugače. Vsak vleče na svojo stran, pa noben se ne zaveda, da so vzadaj MULTIKORPORACIJE, ki želijo samo eno: PRODATI svoje IZDELKE in ohraniti BOGASTVO, ki ga imajo.

Ne moreš si kaj, da ne začneš v svojo PREHRANO DVOMITI! Hočeš ali nočeš je to posledica vseh teh informacij. Kdo ima prav in kdo nima?

Iskreno vam povem, da čutim en grozn konstantni pritisk preko medijev glede te veganske in vegetarijanske prehrane. Osnova je vegetarijanska prehrana, potem pa se deli : vegansko, semi vegetarijanstvo in še nekaj ( se ne spomnem ). Veganstvo je postala vera, čeprav neregistrirana, pa vendar če ješ to je pogoj, da si večinoma časa jezen in da vsiljuješ ta svoj način prehranjevanja drugim. Nisem še srečala vegana, ki mi ne bi solil pameti. Nisem pa še srečala vegana, ki bi naredi reportažo o naših slovenskih klavnicah in povedal kaj delajo narobe in kako bi morale delati. Sem pa si ogledala videjo posnetke na youtube in dokumentarce kako mučijo živali v Zda, vendar to za mene ni bil razlog, da jutri prekinem z prehrano, ki jo jem in se začnem prehranjevati vegansko. Samo tok za informacijo: Znanka je ravno to naredila pred mesecem dni in je zdaj v bolnici.

Skratka, mislim, da nisem edina, ki čuti konstantni pritisk na tv, na internetu, forumih ” da vsi mi ki jemo meso smo krivi “. Če bi zares hoteli vstaviti maltertiranje bi to počeli na drugačen način, ne pa da se človek odpove beljakovini ( meso in mlečnim izdelkom ). Ubijanje je del tega kozmosa in verjamem, da večina naših farm ubija humano, če pa ne, pa jih je potrebno na to opozoriti. Nisem še vidla tigra, da bi v divjini šel do neke divje koze in ji rekel :”ej, jaz sem lačen, a bi ti umrla prosim, da jaz ne bom.” To je zdej hudo karikiranje, ampak dejstvo je, da ne vpraša, ampak napade in potem se gresta igro, kdo bo koga ulovil oz. kdo bo koga napizdil in zbežal. Vsakega kdaj prime, da bi vzel pištolo in enga ubil. Ne se delat fine! Vsi imamo v sebi temno stran in vsi smo prav vse sposobni narediti SEBI in DRUGEMU. Seveda je Resnica ta, da kar mene loči od zlih ljudi je ta, da sem se jaz odločila, da stojim na svetlobni strani in delam dobro za sebe in druge, pa vendar dobro vem, da v vseh mojih življenjih nisem vedno stala na tej strani, ampak tudi na zli strani. Dokler ne okusiš konkretno obeh strani ne prideš do pravega RAZUMEVANJA o življenju in njegovem toku.

Živali se prehranjujejo z rastlinami in živalmi. Ljudje se prehranjujejo z rastlinami in živalmi. Tako je ustvarjeno. Seveda na tem PISANEM PLANETU najdeš prav VSE MOGOČE varijante. Glvno vodilo pri prehrani za ODRASLE je to, da ješ tisto kar je najbolj zdravo za tvoje telo. Telesa so ista, pa vendar tudi različna in vsak mora priti do te točke, ko dejansko komunicira s svojim telesom in ta mu sporoča kaj potrebuje in koliko. In ko to dosežeš, potem NE SILIŠ več nobenega v to ali drugo in ne letiš v trgovino po ta izdelek, ker si prebrala v reviji, da ta je pa nadvse NAJBOLJŠI. Ne obstaja najboljšega, tako kot tudi ne obstaja ena tableta, ki bi rešila tvojo bolezen, zato ker potem zraven kemija pripelje še druge probleme, ki jih prej sploh nisi imela. Sama filozofija, da bi ENA STVAR rešila VSE je IDIOTSKA! Zelišče ne deluje samo na en organ, ampak tudi druge ali pa encime ali pa na kri. Če razumemo, da je VSE POVEZANO v našem TELESU, potem razumemo, da je vse POVEZANO v našem umskem in dušnem svetu. Ista filozofija, isti pristop reševanja.

In zakaj obstaja toliko in toliko RAZLIČNIH ZELIŠČ? In zakaj obstaja toliko in toliko različnih SUROVIN? Zakaj obstaja toliko različnih KRISTALOV?Zato, ker je vsako telo Individum po eni strani, po drugi strani pa smo vsi enaki. Zato na primer pri mešanicah zelišč vedno imam osnovno zelišče in dodam še eno ali več glede na točno določenega človeka pred menoj. Poti bolezni so različne, ampak rezultat na koži na primer je lahko ENAK. Nekdo mora dati več poudarka na zdravljenje jeter, drugi na pljuča na primer v tej isti bolezni. Isto velja pri kristalih tehnika, 2 do 3 so osnovni, ostale izbere stranka preko svoje iniciative, intuicije.

Dejte prosim začet razmišljat, da vse kroži, da je vse povezano in predvsem to, da je vsak odgovoren za sebe in da mora izpostavit komunikacijo z telesom. To se najlažje naredi, ko prestanemo razstrupljevalni proces našega telesa. Ko damo telesu možnost, da pride na NULO in hkrati damo možnost tudi našemu UMU in DUŠI.

Imejmo se RADI. Razstrupljevanje telesa je zelo lepo dejanje do samega sebe, ki sporoča ” Ljubim te telo, ti si moj biser in zelo dobro se zavedam, da brez tebe, mene tukaj zdaj ne bi bilo. Hvala ti, ker lahko ustvarjam, hodim in delujem z rokami in hvala ti, da me ljubiš tudi v obdobjih, ko te jemljem za samoumevno.”