7 FAZA – NOV ZAČETEK

“Ko se vrata zaprejo…se drugje odprejo.” pravijo, vendar je Resnica ta, da ti res lahko vrata nekdo zapre(oz. jih zapreš sam), ampak TI moraš Odpret Nova. Ne moreš odpirat novih, če stara še nisi zapru! Ne moreš imet novega partnerja, če živiš skupaj še z trenutnim. Ego ne more imet vsega kar si zamisli, da bi imel, ker 3/4 stvari sploh ne potrebuješ.

Skratka, skozi šolanje za Barvnega terapevta so iz mene privrele stare stvari, stare rane in JASNO je bilo, da nekaj še nisem do konca počistila, zato sem se “hočeš-nočeš” vrnila nazaj v “boj” z tehniko barvne terapije. Tukaj ne bom razlagala kaj točno zajema barvna terapija, lahko pa pridete v center Bela Vilinka (www.belavilinka,com) in se poučite.

Padla sem v eno mesečni proces in sem vse skupaj na novo podoživela, analizirala in izrazila na barvni način o katerem prej nisem nikoli razmišljala. Same besede so me bile, do sedaj, v svojih dnevnikih in potem sem si kupila prelep zvezek za risanje in to je spremenilo prav vse v meni, predvsem pa sprostilo. Ves čas me je spremljala mentorica Jacqueline in kako LEPO je, ko sem imela podporo. Vsak, ki je v procesu potrebuje podporo oz. je dobro, da jo ima vsaj od ene osebe. Normalno, da rešuješ samega sebe sam, ampak podpora te motivira, ko stvari zagustijo in če je sposoben terapevt, te seveda tudi usmerja, da prideš do cilja preje.

Ko sem prišla do konca procesa, sem se fizično počutila lažjo in tale moj čustveni nahrbtnik (pretekle izkušnje) je tudi postal lažji, kako je to en velik PLUS! Privoščim iz srca vsakomur! Imamo samo sebe in samo eno telo!

Skratka, potem se spomnem, kako sem sedela na postelji in naprej mi je prišla misel, da če ni vzrok psiha, potem je problem v telesu in da očitno nekaj biološko ne štima. Večina punc gre takoj na biološko in o psihi niti ne razmišlja. Ne vem, kot da so betonski zidovi ali kaj- pa še tam se da zvrtat čez! “Kao ne z mano je vse ok!” Bodmo iskreni, da normalnosti ni in da smo vsi pač mal prtegnjeni in dokler se resnično počutiš dobro in nimaš depresij, glavobolov in samo manjše fizične in psihične težave (ki jih handlaš), potem si res lahko OK, ampak resnica je ta, da večino nekaj Jebe in če ne moreš zanosit več let, pol je psiha vsekakor tudi eden izmed glavnih faktorjev. Ne bomo govorili o stresu, ker ta beseda je danes izgovor za vse. Govorim o čustvih, mislih, slabih/zlih dogodkih v otroštvu/najstništvu/odraslosti, slabih odločitvah (ki se jih ne zavedaš ali se jih)…itd in vse to vpliva na sedanji trenutek (tvoj nahrbtnik). Jaz sem šla na oboje: biološko in psihološko in nikoli nisem nečesa zanemarila, ker je vse povezano. Včasih, ko rešiš nekaj na biološki ravni, se sprosti na psihični, ampak več poznam takih primerov, ko so rešili psihično in duševno, se je ozdravilo tudi fizično. Ne glede na to po  katerem kanalu gre, važna je dosega cilja, ki si ga želiš.

Če gledam samo psihično sem v njega vložila (če gledam samo čas trudenja) 4 leta, fizično pa vsa ta leta odkar se trudim. Čustveni dnevnik sem pričela pisati pri 14-ih letih tako, da ga pišem že 19let.

Ko sem začutila, da sem prišla do konca te psihične poti (čeprav sej konca ni, ker se vedno še kaj najde), ko sem se začela počutit Pripravljeno, prav to je ta beseda. Točno tako sem se začela počutiti Pripravljeno biti Mama. Odkljukala sem si lahko končno moja Hiša-najin Dom letos junija 2016. Na to sem čakala, delala, vztrajala 11let. Dovolj je prostora, seveda še zdaleč ni vse tako kot mora biti, ampak mislim, da po 2 do 3-eh letih bo narejenega vsaj 90%, nekaj pa si moraš vedno pustit še, da lahko mečkaš, ko ti je “dolgčas”.:)))) hahahha V bistvu me glava že boli od tega dela in bi si želela, da bi lahko rekla “čez 3 mesece bomo v V.fazi”. Po dolgem razmišljanju sem se odločila, da je potem moj naslednji korak IVF v Ljubljani. Kot sem se odločila, tako sem storila in se javila, saj bi morala že lansko leto pridi decembra 2015, ampak ker sva prodala stanovanje in se selila, je bilo to nemogoče. Hišo sva iskala pol leta, vmes živela v najemu in ta otrok bi bil samo pod konstantnim stresom in tega si res ne želim! Za njega si želim varno, mirno, ljubljeno okolje.

Po mailu sem se dopisovala z neplodnostjo kliniko kdaj lahko prideva na sprejem in ker je bilo neko “odvračanje” se sploh nisem pustila, ker jaz sem se zdej odločla in to bomo zdej naredili! Ivf moraš it delat ko se za to odločiš, ker žal ni tam vzdihovanja in rajcanja in mokrote, tam je bolečina in jokanje, požiranje ponosa, tvoja prijaznost sploh nima konca do sester do doktorjev. Sestra mi je sporočila “ja, da je treba novi krvni izvid narest, ker je stari potekel”. To je za bolezni ala Hiv in drugo in da morava v lj pridit in plačat, ker napotnice ne dobiva. Kaj????? Sem vprašala, če lahko greva v mb. “Ne, to pa ne, morte v lj”. Sorry, sem si mislila, sam mene kušta vsak trip dol 40eur, pol pa še plačat preiskave. Ena krvna preiskava 50eur. To se prav 140 Eur za kri samo.

Ajaa, sej bom samo vzela dol dnar iz mojga Euro drevesa, k serje dnar tko na en teden!

Jaz kličem v mb v zavod za transfuzijo. Sej na istem zavodu bi mogla oddat kri sam v lj. In lepo povem situacijo in mi reče sestra, da je treba z vodjo govort. Pol minejo 3 ure, jaz vodjo dobim na telefon in ji PRIJAZNO povem mojo situacijo in ponavljam, da sva iz Radenc doma. In prvo je bil njen odziv “ne,ne, ne bo šlo, ker mi bi vzeli kri in potem poslali v lj.”. Skratka neke varijante je govorila k je sam komplicirala stvari. Pol sem jo jaz poučevala, da mislim, da bi bilo najbolj elegantno, če bi ona vzela kri in tudi analizirala. In potem je rekla” mislim, da bi bilo najboljše, da mi vzamemo kri in analiziramo.” In jaz sem rekla” Jaz, to bi bilo super!”. Kako ste pa odprti? (sej to sem  že vedla) in potem se je čist zmedla in sem rekla” povejte mi dok. mateja a mislite, da bi bila kakšna možnost, da bi midva prišla danes k vam, sej delate do 18 ure, kajne?”. Ja to pa ja :)) No skratka, moj je pršu iz službe, sva se vsedla, peljala ke, iskala po bolnici. In pol nama je ta prijazna doktorca ( v živo je vse drugače) pomagala, da sva plačala samo za mene, moj je imel brezplačno, ker je doniral kri (čeprav je pol ni mogu, ker mu je bilo zelo hudo. on pa kri=ne gresta skup).

Jaz sem šla čez dva dni iskat izvide in poslala v Lj in sem se FULLLL BALA, da bodo rekli “kaj je to? niso naši ljubljanski izvidi?”. Termin sva za sprejem imela, ampak pogoj je bil, da do takrat prineseva krvne izvide. No potem sva šla na Sprejem in sva mal čakala, potem pa smo ugotovili, da nimam brisa. Potem je bila cela zmeda glede tega in sva bila napotena k moji G in da se pogleda v fascikel, ampak brisa ni bilo nikjer. Kot sem imela v spominu mi ga moja G lansko leto ni vzela, ko bi ga morala. Bilo je rečeno, da greva koker takoj v postopek, ampak kdo bi si mislil, da bova imela kar naenkrat 3 kupce. Sej ponavadi je tko, da ko prodaš se usujejo in en kupi! Prej pa mrtvilo. Potem sva čakala mojo G, da je prišla in sestra me pokliče noter, G me gleda iz pisarne in mi sestra reče: ne more vam sedaj vzeti brisa. Pa sem LEPO PROSILA, ker vem, da je to 10 minut dela. In sem videla, da je bila užaljena in spraševala kje sva bila lansko leto (jaz sem by the way tudi javila takrat, da ne bova mogla začet, ampak ja nima veze to.) Pač užaljena, ker je zajebala in da bi mogla jaz razmišljat o tem! Ona me bo imela tudi postopek za oploditev, by the way, tko, da ja njena napaka.

Anyway, odšla sva nazaj na neplodnostno in sem razložila sestri kako je in je bila ful prijazna. Itak je vedla, da moram zopet priti naslednji teden k moji G (leonišče) za bris in mi je dala njeno telefonsko v pisarni, dajo pokličem, ko opravim in da naj prosim mojo G, da da pod nujno tako, da bodo izvidi res v 14 dnevih.

Ko sva hodila nazaj do avta, sem bila razkurjena…Kaj se to pravi? prideva sem, dava denar za vožnjo in potem zastonj vse skupi!! Po vrhu pa je bilo še to, da moram naslednji teden zopet priti kar pomeni 40 eur vožnja in še bris moram plačat 35eur. Pa v tem leonišču ti računajo samo da se premakneš! Nisem navajena, da bi mi računali karkoli, ker pri prejšnjih G si bil pr njej, si plačal zavarovanje in nisi plačal nič več, nikoli. Edin, če greš samoplačniško izredno, to je pa drugo! V leonišču pa je tako, da mora moja G men izdat napotnico, da potem jaz ne plačam. To se prav ona se odloč, če jaz plačam! Anyway, vrel mi je v glav, še posebej zato, k jo jaz kujem v zvezde, k me je tut lansk let operirala in ker sem rekla, da greva na IVF v Lj zarad nje, drugač bi raje šla v MB, ker mi je BLIŽJI!

Prideva do avta in mi moj reče ” dej no, sam številka si. sprijazni se s tem!” In pol sem sam odprla telefon in rekla, no pa da vidimo to številko kaj bo uspela narest. Poklicala sem mojo drugo G, kjer hodim občasno k njej samoplačniško in nisem dobila, potem me je moj tja zapeljal in sem šla kar do ordinacije. V mislih sem zbirala stavke kako bom LEPO povedala in izprosla, da mi vzame BRIS. Če moram plačat, potem je VSEENO kam grem,a ne? In glede na to, da sem že v Lj, bom to izkoristla, ker tukaj gor ne poznam nobene G in najbrž bi me še po strani gledale, ker vprašanje kok so kaj izkušene. Sploh te k gledajo cel življenje sam embrije, nimajo pojma o neplodnostnih stvareh. Prišla sem tja 20 minut do 13, ob 13 je odprla ordinacijo. Ko sem se vrnila je bila noter in sem LEPO razložila in je rekla DA, bova opravili danes. Pridite nazaj čez pol ure! JUPI!!!! ZMAGA JE MOJA! Skočla sva v restavracijo, kjer je včasih on delal in itak je bil celi happy, da vidi stare sodelavce in pol je hitr povedu, da dela zdej v hotelu :)) Anyway, jaz sem na hitr pojedla, on je še klepetal in sem oddrvela k G. Sva opravili, plačala 55eur (mal več, ampak sem še vedno prišparala 30eur v nasprotju z ponovno vožnjo, da ne govorim kakšna izguba časa je to, da za 10 min hodiš v lj). Tako je bila prijazna, da je rekla, da bo prosila, da bo ESKTRA HITRO in res je bilo – 7 dni. Točno danes 27.10.16 so bili izvidi. Vse je OK. Moja mami jih je šla iskat in jih nesla na kliniko. Jutri pa pokličem sestro na kliniko, če je dobila in potem mi bo povedala, če pride ta petek na sprejem. Stvar je v tem, da zdaj loviva tudi mojo tetko, ki mora priti jutri ali v petek ali za vikend. Skratka ta sestra res želi, da ne bi izpustila cikla in da bi začela res takoj, kar me seveda zelo veseli, ker si tudi sama to zelo želim! Druga stvar, ki pa mi je bila tudi zelo všeč, pa je bilo to, da me je G še ultrazvočno pregledala in rekla, da je vse ok, da imam L jajčnik samo malo cističn, ampak nič za bat in da imam eno malo ranico, ki ne moti nič in nikogar tako, da sem bila res zelo veseli, da nisem slišala o nobenih pco in endometriozi in ne vem kaj še vse, sem poslušala zadnje 2 leti.

Vem že katero zdravilo bom imela in sicer ….seveda se zdaj ne spomnem, ker je tako čudno ime. Anyway, dobim ga na prvi dan M in potem pridem 7 dan na ultrazvok in če ne odreagiram dobim ponovno, ampak jaz mislim, koker poznam svoje telo, da bom hitro odreagirala, ker jaz nisem otrok antibiotikov, ampak otrok zelišč in koker vstavim neko kemijo v sebe, mi takoj telo odreagira, zato seveda, če me ne bodo naročili na vmesni UZ bom seveda samoiniciativno skočila na plačniškega, ker zelo dobro vem, da je ČAS tukaj zelo pomemben! Če zgrešiš čas, si zajebu vse! So preveliki in nimaš kaj z njimi delat, maš pa potem super bolečine, da ne govorim o tem kako se maternica zapaca pol, če ne počijo vsi, se spremenijo v ciste in here we come!

Na srečo mi je dan čas in tega bom vsekakor izkoristila, da bom ta postopek speljala uspešno! Se pa seveda bojim punkcije, ampak sem gledala eno na youtube in če je ona zmogla, bom jaz tut. Bolečine niso moje prijateljice, me pa vsak mesec obiščejo in veselo poskakujejo!

Zdaj sem ko LEVJA MAMA, verjamem v svoj CILJ in NOBEN in NIČ me NE BO USTAVILO! To je moj ČAS, zdaj je pravi čas in tko, da punce odmaknite se levo in desno, da se plac naredi, da pridem končno že na te stopnice, ker ne bom več nobene gledala kako preskakuje vrsto in me prehiteva! I AM READY!