1 faza – ODLOČITEV

Lansko leto, ko sem opravila laparo in  histero in sem potrebovala 4 mesece za okrevanje mi je moja G oktobra 2015 ponudila, da pričneva z “epruvetko”. Katerakoli me je spraševala o IVF sem ji vedno isto rekla: JAZ?NIKOL!

IVF so za mene bila zadnja vrata, ko probaš vse in nič ne “pali”, pol si rečeš, bom prodala še ivf. Zakaj? Zato, da si NIKOL ne moreš OČITAT, da NISI PROBALA VSEGA. Definitivno nisem hotela biti stara 37let in si očitati” a vidiš, če bi pa takrat pri 33-ih probala, pa bi mogoče ratalo.” ČAS SAMO LETI!

Vem, da smo različne, ampak jaz hodim po tej poti 7 leto si pa ne znam predstavljat kaj bi me tako medlo, da bi se pri 40-ih šele spomnila, da bi pa mogoče JAZ zdaj malo PROBALA zanosit! To mi je tako mimo. Otrok je delo in moraš mu biti predan in nekaterim nam se zgodi to, da nas usoda preizkuša že veliko prej, preden še sploh zanosimo. Že v pred zanositvenem obdobju moramo biti predane. Seveda se včasih sprašujem, če mi ne bo to potem, ko bo mala “račka” tukaj, prihajalo naprej in si bom mislila:”TOLIKO ŽIVCEV sem že izgubila še preden si bil tukaj, zdaj ko si, pa bi RES lahko bil PRIDEN, se ti ne zdi?” :))) Samo to ne moreš kontrolirat, otroci skačejo, delajo neumnosti in v vsakem obdobju imajo svoje fore. Ne glede na vse, je najbolj pomembna LJUBEZEN med teboj in njim.

Zanima vas kako to, da sem se premislila? Ko sem končala šolo za Barvnega Terapevta, ki ni bila samo šola, ampak cel psihični proces. V tem procesu sem se zopet dotaknila stare teme izpred mnogo let o moji prvi ljubezni, mojem splavu, mojih starših in zelo hitro mi je postalo jasno, da je tukaj še vedno nekaj kar ni počiščeno, čeprav sem v to zgodbo vložila že mnogo energije in razrešila mnogo, pa vendar “nekaj” je še ostalo. Po končanem procesu sem se en dan vsedla na posteljo in gledala skozi okno in si rekla, da bom probala IVF. Obvestila sem mojega in ko je prišel domov mi je takoj rekel, da zmorem, da sem močna!

Bilo me je zelo strah, ampak, ko sem se ODLOČILA je vse STEKLO MAGIČNO HITRO!

Pisala sem na naročanje, da bi rada prišla. Bila je cela zmeda, ker sva lansko leto decembra Sprejem prestavila, ker sva se selila iz Ljubljane, ker sva prodala stanovanje. 6 mesecev sva iskala najino hišo in to je bilo zelo naporno in živčno obdobje. Ne bi si želela biti noseča v takem obdobju in predajala vso nervozo na novo dušo. Pa tudi sedaj, ko sem šla čez proces, ni šans, da bi bila zmožna iskati hišo, pa še IVF postopek hkrati. Ko delaš IVF, delaj IVF!