Kje začeti z Pregledi?

– PREGLED KRVI ZA HORMONE ( progesteron, estrogen, testosteron, DHEA, kortizol )

Priporočam, da preverite hormone na začetku cikla, na sredini in na koncu.

Estrogen je sestavljen iz 3 hormonov beri dalje. 

Progesteron je tisti, ki primankuje pri pco pacientkah. Beri dalje.

( Ko sem želela dati kir v zdravstvenem domu kamor hodim že od otroštva, mi niso hoteli pregledati krvi, zato sem odšla v privatno kliniko, kjer počnejo samo to. )

Kje nastajajo HORMONI v TELESU ? Beri dalje.

– PREGLED KRVI za SLADKORNO BOLEZEN

Veliko piše o tem, da naj bi pacientke z pco imele problem z inzulinom. Jaz sem imela oba jajčnika pco in nimam probleme z inzulinom ( sem se testirala ), vendar vedno je dobro se testirati, da lahko potem odkljukaš na listi.

– PREGLED ŠČITNICE

Ščitnica tudi med drugimi uravnava hormone in če se trudiš dalj časa je vredno iti na pregled.Beri dalje.

– ULTRAZVOK pri 2 različnih GINEKOLOGIH. ( ne boj se vprašat )

Kaj točno imam ? Kakšna je veličina tega ? Vzemite fotografije.

Nasvet : Večina G je kokoši ! Specializirane so za nosečnost in tukaj se njihova praksa po večini neha. Nič koliko primerov je že bilo pri nas, ko nam je G zatarjevala, da smo zdrave, potem pa ko smo jo morda malo bolj “pritisnile” ali pa rekle ” delamo na otroku ” je šele povedala ” vi imate to in to in še to”.

“Kdaj mi to poveš ??? Ja, hvala, ker si mi celo povedala !!!” Ali pa zveš obupne informacije po 5-ih letih tako kot sem jih jaz pri nekem specialistu. Zanima me kam so vse te ” babe ” gledale prej ! Bolezni kot so endometrioza in pco je potreben čim prejšnji Štart, da do zanositve pride, ker dejstvo je, da z leti bolezen napreduje in možnosti se še pomanjšajo.

Skratka DRUGO MNENJE ali pa TRETJE MNENJE sta NUJNO potrebna, če imate eno izmed večine Ginekologinj.

– BELEŽENJE CIKLA in SIMPTOMOV ( uporabljam mobi aplikacijo )

Nujno zlo, vendar le z statistiko pridemo do določenih zaključkov. Sama pri sebi sem spoznala, da bolj, ko sem živčna čez celoten mesec in/ali moram tudi ogromno delati na delovnem mestu in ne najdem časa za sebe ( ali pa si ga pozabim vzet ), so moje M katastrofalno boleče. S tem stresom je povezano tudi nespanje in nenehno prebujanje ( bodisi sama od sebe ali od sosedov v bloku ali od prometa ). Prav tako sem opazila, da če mi naraste progesteron sem v zadnjem delu cikla sama sebi dovolj in želim imeti mir, želim biti sama. Ni mi do tolikšnega stika s partnerjem, niti z živalmi. Zelo rada se zaprem v svojo sobo in pišem dnevnik ali pa grem s psičko v gozd in me ni 3 ure. Berem knjige ali posežem po dnevniku.

Nasvet : Opazujte se !

– DRUŽINA IN PARTNER

Da ne bomo samo o telesu, saj vse dobro vemo, da je telo povezano z dušo in z umom.

Pa poglejmo tega našega moškega, ki smo si ga izbrale. Je luštkan, je simpatičen, tak in onak. Je res pravi za nas ? Bo on oče mojih otrok ? Je sploh primeren ? Kaj pa on ve o vzgoji otrok ? Je že razmišljaš kako bo, ko bo oče – kaj bo počel z njimi – kaj mu je najbolj pomembno pri vzgoji ? Si v resnici želi otroka z menoj ali samo govori ” da ” zato da se me znebi in da mu dam tišino ali ta želja prihaja iz njegovega srca in je tam prisotna še preden sem jaz vstopila v njegovo življenje ? Je možno imeti zdrav, pozitiven, komunikativen odnos z prvo ljubeznijo ali se bom morala jaz še kaj naučiti, da bom spoznala resnično tistega pravega za mene ? Ali on razmišlja, da bi rad imel otroke, potem pa bo cele dneve delal in ga ne bom nikoli videla – jaz pa bom ostajala sama z otrokom ? Kaj imam raje : Njega, Denar ali Otroka ali želim imeti vse v pravi meri ? Pa je to sploh mogoče imeti ” vse v pravi meri ” ?

Pa poglejmo še malo o tašči, Materi, Tastu in drugih najbližjih sorodnikih..

Zakaj sploh hočem imeti otroka ? Ker sem pred mesecom dni zvedla, da je od brata punca noseča ? Mi bo mama pomagala ? Mi bo tašča pametovala ? Bodo vsi ostali v družini najbolj pametni o tem, kako naj previjam, dojim in vzgajam svojega otroka ali imam svojo svobodo s partnerjem in mi je nasvet ponujen, ko po njemu povprašujem najbližje ? Kakšno sploh bo to življenje z otrokom in taščo v isti hiši ? Bo tašča kar naprej pri meni gor ali se bo držala novih pravil, ki jih bomo skupaj s partnerjem določili ? Bom lahko pustila svojega otroka pri mami, tašči ali drugem najbližjem, ko bom potrebovala varstvo ali bom morala plačati varuško ali se znajti kako drugače ( s prijateljico, sosedo.. ) ?

Ali se bom lahko 200% zanesla na svojega partnerja in on na mene ? Me ne bo prevaral ? Ne bo šel z drugo ? Me ne bo pustil noseče in same ? Mu zaupam in ali je resnično vreden tega zaupanja ? Bo moj partner in družina poskrbela za mene in za mojega otroka duševno, mentalno in finančno ( najinega otroka, njihovega vnuka in novega družinskega  člana ), ko bom to potrebovala ?

– NEKAJ NASVETOV O TEM KAKO PRIČNEM Z PISANJEM ČUSTVENEGA DNEVNIKA. Beri dalje.

Z lahkoto rečem, da je ” trudenje na dojenčku “, usklajevanje veze z partnerjem, usklajevanje drugih morebitnih odnosov v domačem okolju ( če živim pri tašči ali starših ali imam nore sosede v bloku ), borba v službi ali za službo in še kaj ( vsaka pri sebi ve ) en VELIK STRES – STRES !

Že kar tukaj na začetku ti ČESTITAM, da si še ŽIVA, da vse to SKUŠAŠ obvladovati in koker sama vidiš ti sploh ne gre slabo ( v primerjavi z drugimi ).

Ampak, če je tega STRESA preveč in se nabira ter vsak teden ali vsake dva tedna “POČI”, potem je nujno potrebno ves ta stres sprostiti. Kaj pa je VES TA STRES ? Ja čustva…Milijon čustev, ki se nabirajo vsak dan znova in znova v raznoraznih situacijah in to je potrebno SPROTI ČISTITI. Dnevnik pišem že od 13 leta dalje in v tem času sem si pridobila kar nekaj uporabnih informacij kako lahko preko pisanja sprostim svoja lastna čustva, ki se nabirajo v meni.