Dnevnik 2-3 dan Okrevanja

Okrog 13.00 ure sem odšla domov. Bila sem slabotna. Težko sem nosila nahrbtnik. Nerodno je, ker ni možno v bližini parkirat, zato sem prišla ven na cesto in čakala Denisa, da pride z avtom mimo. Težko sem stala. Bala sem se, da se mi bo zavrtelo in bom padla skupaj.
Ko je prišel je s seboj v prltjažniku imel mojo psičko, ki je seveda celoten čas vožnje cvilila za mene. Pripeljala sva se domov in takoj sem šla ležat. Že prej je skuhal juhico in ko sem prišla malo k sebi selo pojedla celoten krožnik. Zelo sem bila pridna, glede na to, da v bolnici nisem praktično nič jedla, ker mi je bilo skoz slabo. Pripravil je še njoke z vegetarijansko polivko in pojedla sem jih zelo malo, ampak sem bila zadovoljna, da sem pojedla celotno juho. Odšla sem ležat in sem spala 5 ur. Nisem točno vedela ali sem doma ali v bolnici. Kar naprej sem se bala, da imam še vedno metuljčka na roki in da bom z roko kam udarila na metuljček in se poškodovala z iglo v žili. Zelo sem se bala, da me bo zelo bolelo, ko mi bodo metuljčka v bolnici dali dol, ampak ni bilo pol tako hudo.
Ko sem se zbudila sta prišla moje dva starša, prvo oči, potem mami in bila sem kot na televiziji. Čeprav sem bila zelo utrujena, sem jim povedala na kratko kako je bilo, pokazala rane in tudi videli so kako težko hodim ( na pol usločena do wc-ja ). Vsak od njiju mi je prinesel nekaj hrane. Mama mi je prinesla rožice in posebno čokolado, na kateri je pisalo “ Rada te imam. “ Moja starša sta ločena že več let in to je bil poseben trenutek, saj že zelo dolgo nismo sedeli kot družina v isti sobi in se pogovarjali o meni (njunem otroku). To mi je bilo zelo pri srcu. Oče je potem šel in prosila sem ga, da obvesti še strica o mojem stanju. Mama je še ostala, čeprav sem bila že res zelo utrujena in nisem mogla več niti govort. Potem je šla skupaj z Denisom dol in je še z njim pred blokom govorila pol ure. Kot, da ne zmore iti domov. Na splošno velik govori.
Zvečer nisem hotela biti sama. Malce sem tudi jokala, ko sem se spomnila, kako je bilo v bolnici, ko sem ga pogrešala. Moj dragi je vedno tam za mene in za to sem mu iz srca hvaležna. Res se sprašujem kam sem gledala, ko sem se poročila z bivšim možem, ker te kvalitete on žal ni imel. Temu se na kratko reče “ Ljubiti brezpogojno drugega človeka. “
Zvečer sem prosila, da bi gledala neko risanko, čeprav sem komaj gledala, a kljub temu, sem uspela preusmeriti misli nekam drugam s pomočjo risanke. Potem sem zaspala in spala do 5.00 zjutri. Zbudila sem se, ker sem tako močno sanjala, da sva z Denisom v avtu in se peljeva z neke zabave, potem pa se odpre prtljažnik in jaz stopim ven in zaprem prtljažnik. V tistem, ko sem v sanjah zaprla prtljažnik pa sem v resnici z desno roko zavihtela po nočni omarici in vrgla skodelico z čajem po tleh. Zbudila sem se od poka skodelice. Vse je bilo morko po tleh. Joooooj..
Potem, ko sem počistila z najbližjo majico, ki sem jo imela, sem zaspala nazaj in spala do 8.00. Takrat me je prijelo na wc. Potem sem šla nazaj spat in spala do 12.00 ure. Ko sem se zbudila je bil čas za kosilo. Pojedla sem. Zopet sta me obiskala starša. Govorila sem po telefonu s prijateljicami. Čeprav se mi je zdelo, da imam energijo, pa sem takoj ko je bilo konec pogovorov postala neznansko utrujena, nisem pa mogla zaspati. Držala sem se pravila, da ležim v postelji in ne vstajam, a glava mi je delala na polno. Razmišljala sem o mojem otročku in če nama bo ratalo zanositi čez par mesecev in kaj vse rabim kupiti za dojenčka in kako bi preoblikovali sobo za njega. Potem pa še druge stvari kot so skrbi za denar in službo in kaj pa če ne bom mogla zanositi in tako dalje…
Glava je delala na polno. Zvečer sva zopet gledala film in imela sem veliko energijo. Še celo malo sem plesala.
3 DAN
Ponoči nisem mogla nikakor zaspati, potem pa sem gledala neko oddajo o Michael Jacksonu, čeprav sem bila čisto utrujena. Vzela sem tableto za spanje, pa mi ni nič pomagala. Zjutraj so me zbudili sosedje ob 8.00 uri in začutila sem hude bolečine v spodnjem delu. Odšla sem na stranišče. Vzela sem 2 nalgesina tako kot so rekli v bolnici in odšla nazaj spat. Denis me je zbudil ob 13.00 uri za kosilo. Bilo mi je zelo slabo, bolelo me je. Pojedla sem kosilo in vzela zaldar tableto in odšla spat. Spala sem do 17.00 ure. Ko sem se zbudila so bolečine bile iste. Bila sem zadeta tudi od teh tablet. Pojedla sem še preostanek kosila, ki ga je pustil na štedilniku in odšla ležat. Ker nisem mogla zaspat nazaj sem se odločila, da napišem dnevnik. In to mi je precej pomagalo zdaj, vendar sem zdaj zopet že zelo utrujena in grem počivat.