Dnevnik 2 Postni dan

Zopet sem dolgo spala. Zbudila sem se že ob 8.00, ampak sem se odločila, da raje vstanem v topli postelji in se še malo pogrejem, ker dan je še dolg. Naredila sem si čaj in odšla na balkon. Želela sem se umiriti, ampak dragi je začel zbijat. V roku 3 sekund sem postala tako BESNA, da sem šla iz stopnje 1 jeze na stopnjo 5. Bilo je noro ! Začela me je bolet mišica grla. Potem sem se odločila, da grem do njega in mu povem. Ko sem odprla usta nisem kričala,ampak sem mu suvereno povedala, da sem na postu, da sem v posebnem stanju in da me hrup moti. Potem je odgovoril, da je nehal z zbijanjem, da ima samo še fino, ne hrupno delo, da pa če bo kaj hrupnega, tega ne bo počel. Sem šla nazaj na balkon in se za “ziher” zaprla ven in se sprostila. Družbo mi je delala moja mačka Pina. Po čaju, sem se stuširala, pripravila klistir vodo in odšla s psičko na sprehod. Vzunaj mi je bilo tako super, da sem sprehod še podaljša. Ugotovila sem, da vzunaj lažje prenašam post, kot pa med štirimi stenami. Ko sem prišla nazaj, mi je dragi pomagal klistirat. Zopet sem vzela 2 žlički sode. Drugače od prejšnjega klistiranja je bilo to, da ko sem bila na desnem boku me je res začelo močno boleti nekaj minut. Slišala sem vodo kako dela “ pok, pok, pok ”. Takoj, ko je voda očitno prišla skozi “ karkoli je že bilo na poti ” je bolečina ponehala. Po klistirju sem si naredila pljučni in črevesni obkladek in držala 1 uro, vmes pa sem šla dva krat na veliko lulanje.

Zvečer sem bila zopet zelo lačna. Naredila sem si 2 smoothija in pogledala sem si film. Po filmu pa sem pojedla še zelenjavni prevretek in še pol deci stisnjene pomaranče. Ta stisnjena pomaranča je bila bolj po sili, zaradi psihe. Lakote ni bilo, je pa bila psiha. Kaj so misli delale, vsakič, ko sem odprla hladilnik : salama, majoneza, sir, mleko, kruh, meso…. Najboljše je, če greste na post, da imate v hladilniku SAMO tisto, kar boste pojedli na POSTU. Za drugič sem mojmu rekla, da bova šla oba na post, ker če vidiš hrano, te muči. Če jo ne, ne razmišljaš o tem.

Dogajalo pa se mi je tudi to, da ko sem bila npr. za računalnikom sem dobila sliko kruha in željo kako bi ga jedla.

Moj napet trebuh je uplahnil za 50%. Izgubila sem kg. Prej sem jih imela med 64 do 67 kg. Na žalost se nisem tehtala že prejšnje dneve, da bi imela boljšo statistiko. Na drugi postni dan sem imela zjutraj 62,4 kg in sem kar “pogledala”. Že dolgo nisem videla te številke.