6 FAZA – HIPERSTIMULACIJA JAJČNIKOV

Noben mi ni povedal o tem nič! Noben me ni opozoril na to! Noben me ni spraševal o tem glede na to, da sem bila že na IUI! Nobenmu ni mar! Našopal so me z to kemijo in ko jemlješ ni nobenih znakov, ampak vse to pride za teboj po parih dnevih in potem se začnejo težave.

Hiperstimulacija se sproži pri stop inekciji. Moja jajčnika sta bila povečana, maternica zatečena, voda je zastajala v trebuhu. Na srečo sem redno hodila na wc. Na splošno grem veliko na wc in tudi z peristaltiko nimam nobenih težav, grem tudi po 2 do 3x na dan včasih. Druge punce zapre dol v kompletu in imajo bolečine pri odvajanju (kar sem imela tudi jaz,kar naprej sem se prestavljala na školjki in potem stiskala zobe od bolečin) in tudi telo ne sproži da bi odvajale. Brala sem blog ene punce, ki je bila par dni zaprta in je dobila strašno napet trebuh. Iskala je naravne rešitve in od vse prehrane ji je najbolj pomagala akupresura, da je telo dobilo željo po odvajanju.

Dobila sem občutek, da je ta hiperstimulacija taka prikrita zadeva. O njej sem veliko prebrala od pacientk, zelo malo pa od doktorjev iz različnih držav. Tudi meni niso razložili prav nič. Kao oni že vedo kaj delajo. Ko sem razmišljala, da sem dobila dve različni kemiji v sebe, se seveda nisem čudila mojemu stanju in ko sem pomislila na jemanje klomifena in bolečine, ki sem jih imela in kako mi je udarlo na psiho (seveda ker mi je zjebal hormone totalno pa še bakterije, ker tisto kar pogoltneš morajo jetra predelati strupe in potem se hitro zgodi, da so jetra preobremenjena, zato je nujno, da pomagamo jetrom z naravnimi sestavinami ko jemljemo te kemije skozi usta) se zopet nisem čudila.

Vsi so se obnašal kot, da to ni nič oz. totalno neprisebni, kot da so pokjeni v glavo vsi in noben nima stika z nobeno REALNOSTJO in RESNICO posledic te njihove kemije, ki jo vstavljajo v naša telesa!

Tja prideš obupan, žalosten in z upanjem da ti bo zdravnik pomagal. Vsi so pametni na začetku in povsod kamorkoli se obrneš je strašna PROMOCIJA za ta IVF. Kao ” to bo rešil vse! ” Men je bilo od začetka jasno, da je to moj zadnji vlak in sem odlašala s tem, ker nisem hotela biti številka analiz njihove kemije in usranega odnosa! Tako sem tudi dojemala cel čas ta IVF in sedaj ko sem šla skozi ta proces, se je prav vse POTRDILO kar sem mislila, pa še marsikaj novega sem ugotovila, žal nič pozitivnega!

PRVA NOČ V BOLNICI:

Nisem praktično nič spala. Ko sem odležala urco sem bila zopet čist prisebna in brez močnih bolečin in slabosti, saj mi je telo sporočalo, da je pogoj ležanje in ne skakanje okoli. Pogovarjala sem se z dvema puncama ki sta bili v sobi. Ena je imela punkcijo, pa so zajebal in je dobila notranjo krvavitev. Groza! Normalno je odšla domov od punkcije, ne da bi vedela da je kaj narobe, potem pa je začela padati v nezavest večkrat in jo je mož peljal na urgenco. Tam so rekli, da si zmišljuje in ko je še 2x padla v nezavest na urgenci je končno prišel doktor in jo pregledal ter ugotovil, da ima notranjo krvavitev in da je potrebna takojšna operacija. Naredili so ji laparoskopijo ob 22.00 uri. Naslednji dan ob 12.00 je prišla v sobo malo po meni. Vsi so imeli tako SLABO VEST in so jo kar naprej obiskovali doktorji in ji rekli, da bo vsen transfer in skratka lezli v rit, da jih ne bi tožila.

Pri punkciji lahko zadanejo ob mehur ali pa v jajčnik in imaš lahko strašne težave, zato PUNKCIJA je MINI OPERACIJA in STRAH je povsem UTEMELJEN.

Celo noč nisem nič spala samo besna sem bila skoz od te bolnice hudičeve in zdel se mi je, da so totaln pretiraval, da so me sprejel na oddelek, ker je bilo več kot jasno, da vse kar rabim je počitek. Kri in urin sta bila oba ok. Vse te slabosti in bolečine in ostalo sranje pa so posledica tega SUPER IVF POSTOPKA in zdaj prav vidim kako HINAVŠČINO špilajo, ko se delajo BUDALE z tem odnosom ” kako je pa to možno, da imate vi take znake?”

Mami je govorila z eno prijateljico, ki je bila večkrat na IVF in ima 3 prijateljice, ki so ravno tako bile pa mi je sporočila njen stavek:” Vedno boli in vsako od nas je bolel in nam je blo slabo, sam ko prideš v bolnico na transfer ne govoriš o tem in se delaš, da si ok, ker drugač ti zdravniki sam serjejo. Drgač pa tko je, ker to je to, Ivf.” In pol mi je rekla mami:” Jutr boš rekla, da je s tabo vse ok in da nimaš bolečin, če češ ven pridet sploh in boš doma počivala.”

DRUGI DAN V BOLNICI:

Vsak dan sem vidla, da moje telo napreduje, samo te koraki so bili majhni. Medtem, ko je znanka z 3 jajčecami in brez hiperstimulacije že plesala, sem jaz bila koma. Naslednji dan sem lahko lažje hodila že in bolečina je malo ponehala. Celi čas sem lepo pridno ležala tako kot doma, samo lačna sem bila skoz. Premal hrane so nam dajal in ko se prosila za dodatno porcijo je ni bilo. Imel smo enolončnico k morš dobit 500ml po kuharskih standardih, sem jaz dobila 100ml. Telo je rablo ENERGIJO, kako se naj hitreje REVITALIZIRA, če nima od kje jemat energijo? Seveda zato imamo rezerve v telesu, sam jaz nisem imela namena, da trošim lastne rezerve, če živim v civiliziranem svetu in neki ugledni bolnici. Lansko leto po laparo in histero so vse moje zaloge POŠLE in sem rabila celo leto, da sem prišla k sebi.

Naslednji dan sem se na splošno počutila boljše, dokaj normalno in sem veliko lažje shajala z bolečinami, ker so tudi te bile manjše. Tako sem spoznala, da me je pot resnično uničila. Ostala sem še eno noč in potem sem imela v soboto TRANSFER. Drugo noč sem spala, saj sem bila povsem brez energije. Je pa težko spat v bolnici, ker sestre kar naprej odpirajo vrata, zbijajo z vrati, telefon zvoni, te zbujajo ob 6 uri, pa ob 23 uri šele ugasnejo luči.

TRETJI DAN: 

Čakala, čakala že od 6 zjutri, kdaj bo transfer. Zajtrk je bil za hrčke zopet! V soboto je bil cel prepih v sobi in na oddelku, mene je pa zeblo v tisti hajli tanki, pa še koker mi mal popiha po glavi dobim glavobol. Kopalnica z wc-jem je pa v stari porodnišnici, v 1 oddelku obupen! Okno je staro in se kar naprej odpira in skoz piha, ko si na wcju – super, da si prehladiš ledvice al pa mehur, da te začne glava bolet, da te prezebe, ko vstaneš prešvican iz postelje. Mislim, da ne morejo najdt DNARJA za tist USRAN dvo krilni oken se vid kok jim je mar za PACIENTE! Okno v kopalnici je čista OSNOVA, pa še talno gretje bi bilo potrebno, da ko vstopiš v kopalnico, da je vedno toplo. Še doma ne hodim v tanki halji po bajti, ker me zebe, v bolnici, ko si pa bolan pa LAHKO ali kako? Totalni KRETENIZEM! 

Unima dvema sestrama se je sam MUDIL, da bi šle dam! Boli jih kurac za paciente. Res žalostno je to gledat in doživljat! Ampak žal je odnos povsod enak, to je pač Slovenija ali je to pač Ljubljana? POVSOD PO LINIJI NAJMANJŠEGA ODPORA! V vrtcih je čist isto sranje, ist pofukan odnos do otrok! Spomnem se dogodka v vrtcu, ko sta se dva otroka tepla ( starost 18 mesecev ) in sem hotela razrešiti stvari, pa me je vzg ( k že dela 15 let. MUČO ZNANJE in izkušnje ) vstavila in rekla:” Pust! se bosta že zmenla!”( Otrok pr 18 mesecih rabi dober vzgled in rabi vzgojo, ne pa da se bo sam zmenil, ker se sploh ne zaveda kaj točno počne in kaj to njegovo dejanje v resnici pomeni, zato pa je otrok in zato sem jaz vzgojitelj oz. starš, ker vzgajam! Če pa NE Opravljam svojega dela potem pa je boljše, da si najdem drugo delo v  industriji ali pa nimam otrok! )

V soboto sem prejela celico in dragi je delal, zato me je mami prišla iskat. Prvo sva jedli kosilo in sem pojedla vse, ker sem bila tako lačna. Potem sem se končno stuširala in počutila čista in potem sem šla počivat. Zapeljala me je do Celja, kjer me je pobral dragi in odšla sva domov. Ob 18.00 uri zvečer sem prišla šele domov, čisto sem bila utrujena ampak vesela, da vidim drevesa, sonce, oblake, dež in najbolj srečna ko sem vidla mojo Hišo zopet.

NAJLEPŠE JE, KO PRIDEŠ DOMOV! Vendar, da je to pozitivni učinek tega, da bolj ceniš svoj dom, ko prideš iz bolnice, je precej usrana kompenzacija. V bolnicah prej še bolj zboliš, kot se pozdraviš, edino, če nate sije Sončni žarek in ima zdravnik dober dan in ti pomaga in je celo Prijazen oz. tvoje TELO preživi VSE KEMIJSKE SVINJARIJE, ker ima MAGIČNO MOČ in ti imaš MAGIČNO VOLJO do ŽIVLJENJA!

Če hočeš preverit kako MAGIČNO TELO imaš, zboliš in greš v BOLNICO! Samo potem moraš se vsak dan zahvalit svojemu telesu in ga ne jemat več za SAMOUMEVNO!

Kaj si sama najbolj želim je, da bi vse te zdravnice kure šle PRVO same skoz IVF POSTOPKE in potem se lahko pogovarjamo kako je! SEVEDA ni LAŽJEGA kot biti na DRUGI STRANI, ko jemlješ kri in obračaš iglo desno in levo, brez da bi čutil kako peče in kako boli! Te ljudje so taki HINAVCI in šele ko se ZNAJDEJO v vlogi pacienta in dobijo NAZAJ TA ISTI USRANI ODNOS, ki ga dajejo od sebe, se MAL ZAMISLIJO…žal se pr teh ljudeh nič ne prime, ker bi bilo potrebno ponovit vajo večkrat, ker v Medicinskem svetu obstaja samo Logika, ne pa Čustva!

ČLOVEK JE CELOTA sestavljena iz Telesa, Uma ( ki je sestavljen iz L in D poloble) in Duše. L polobla je logika, D pa čustva. Osredotočanje izključno na podatke, na statistike, jemanje pacientkov za številko ne pa za človeka in delanje poskusov na pacientovem telesu brez da bi upošteval varnostne meje in brez da bi upošteval kaj človek doživlja, je DEJANJE PROTI ČLOVEKU SAMEMU!