Glavni Vzroki Moške Neplodnosti

1. Slaba kakovost semen

Obstajajo stopnje slabega semena, med zelo slabo stanje spada, ko je večina semenčič mrtvih, ko pride do izzliva.

2. Azoospermija

Ko v semenskem izlivu ni sploh semenčič.

3.Kromosomske nepravilnosti

4. Genske mutacije

5. Retinirano modo ali kriptohizem ( o čemer sem že pisala )

Z to obolelostjo se fantki že rodijo, kar pomeni, da je prišlo do nepravilnosti v fetalnem obdobju. ( pesticidi )

6. Motnje v pretoku krvi

7. Vnetje spolovil

8. Hormonski vzroki

To je tako kot pri nas ženskah. Če se dva hormona, ki se izločata s hipofizo ne izločata, se moda ne razvijejo in semenčece ne dozorevajo in testosteron se ne tvori.Zanimiv podatek je ta, da je posledica takega stanja pri moškem značilna nizka rast moškega, otroški videz, majhna moda. Hormonski problemi lahko nastanejo po puberteti ali v odraslosti.

9. Imunski vzroki

Telo misli, da so semenčeca sovražnik, zato v telesu sproži tvorbo protiteles. Ta protitelesa se prilepijo na semenčeca, jih zlepijo med seboj, jim otežujejo gibanje in onemogočajo oploditev jajčne celice. O neplodnosti govorimo, ko protitelesa okupirajo 50% semenčic.

10.Spolne motnje

Prezgodnja ejakulacija..po domače “ mu pride po 3-eh bum bum bumih. Kar je popolnoma razumljivo za mlade moške, ki začenjajo seksati, in kar je povsem nesprejemljivo pri moških, ki so imeli najmanj 1 redno partnerko vsaj pol leta in so z njo seksali vsaj 3 krat na teden.”

Tudi s takimi težavami sem se že srečevala pri treh moških, ampak tam kjer je volja, tam je pot in v knjižnici je kar nekaj uporabnih knjig na to temo. Obstajajo super vaje za moške. Knjige pokojnega go. Košička so tudi zelo uporabne, prav tako pa pričnite s prebiranjem o tantri. Moj najboljši prijatelj ne ” šprica” in pravi, da v takem seksu veliko bolj uživa, kot v tistem, kjer moški navadno špricne. Pa še en zanimiv podatek “ če mu pride, še ne pomeni, da mu pride.” Orgazem in izliv semena sta dve različni stvari, ki se lahko zgodita v istem času, vendar nikar ne mislite, da če mu je “prišlo”, da je tudi doživel orgazem. Šele lansko leto sem spoznala, da veliko moških ne doživlja orgazme oz. misli, da jih, ko vidijo semena, vendar pa v resnici orgazma še niso niti doživeli. Moški imajo težave to določiti, dočim ženska bolj zazna pri sebi ali je doživela ali ne.Včasih je lahko seks fantastičen, orgazmi pa nikakvi. :))

11.Motnje erekcije in ejakulacije

Ta problem se redko pojavlja kot vzrok neplodnosti, vendar je problem za tiste moške, ki imajo s to težavo konstante težave. Pade, se dvigne, pade, se dvigne. Ne ve kaj hoče toti “tiček”. To je psihološki problem in je največkrat stvar slabih izkušenj in na podlagi slabih izkušenj pridejo slabe odločitve in prepričanja. Fantje so zelo občutljivi glede svojega penisa in komentarjev čez njegovega “supermena”. Ne verjamem, da obstaja moški na tem Planetu, ki ne želi biti Supermen v postelji ! Če ima slabe izkušnje ali pa čudne izkušnje, bo mislil, da ni dober in da ne zna. Dejstvo pa da ima slabo mnenje o sebi, pa vsekakor ne more prihajati samo iz slabe seksualne izkušnje, ampak lahko prihaja tudi iz otroštva z starši ali bližnjimi vrstniki. Lahko je vzadaj tudi ena izmed najtežjih preizkušenj, kot je spolna zloraba. Ker druga oseba ne ve točno iz kje vzroki prihajajo, ne sodi, ampak vzpodbuja z besedami kot “ verjamem vate ” in vzpodbuja k branju in posluša kar ima moški za povedati. Moški ponavadi pove stavek ali dva. Ne obremenjujemo se z količino besed, ampak mu prisluhnimo tako kot, če bi povedal 1500 besed tako kot to naredimo me. Verjemite mi, ko vam rečem, kako težko mu je bilo izreči tistih 12 besed.

12. Rak moda

Zakisanje telesa.

13. Sindrom Kartagener

Semenčeca so negibljiva. Repek ne giba.

14. Onesnaženo okolje

Onesnaženo okolje vpliva na celoten naš organizem. Jetra so tista, ki razstrupljajo do določene mere, ko pa ne morejo več, pričnejo slabo delovati, to pa vpliva na vse ostale organe. Nikoli ne smete gledati na telo samo iz enega vidika. Telo je v celoti povezano in vsi notranji organi so povezani in odvisni drug od drugega. Če en slabo deluje, morajo ostali toliko bolj. Vsi tisti, ki živimo v mestih bi morali piti zdravilne čaje za jetra, delati večkrat letno poste in klistirje, saj se v naših telesih prej nakopičujejo strupi, kot pa v ljudjeh, ki prebivajo v gozdih ali na podeželju, kjer ne uporabljajo pesticidov.

15, Psihološki stresi

To je lahko vsekakor tisoč in ena stvar, zato je pomembno, da si privošči tudi čas za sebe. Moj obožuje vožnjo na motorju in tam se sprosti. Jaz pa obožujem ples in petje. Potem pa so še tisti skupni hobiji, ki jih par rad počne ob katerih se sprosti. Midva rada hodiva na sprehode, leživa v gozdu in gledava drevesa, savna, kopanje v bazenih, se pogovarjava o kakšni zanimivi temi ali pa filmu..itd

Zanimivo je to, da zemeljski potres negativno vpliva na gibljivost semenčič.

Drage Moje, prosim primerjajte število vzrokov pri moškem in ženski. Ali vidite morda razliko ? Huh !