Konec Informacijske dobe, Začetek dobe Zdravja

V svojem študiju Velnesa sem naletela na tole zelo zanimivo razpredelnico, ki lepo prikazuje kako se človek razvija in kako razvija materiale, ki jih ima na voljo v svoji okolici. Če začnemo z letom 1780 vidimo razvoj parnega stroja in oblačil. Z drugimi besedami “ Človek skrbi za svoje telo, da ga ne zebe in da mu ni vroče.”

Od 1850 začne izdelovati železnice, kar bi rekli, da razmišlja o Transportu ljudi, živil, živali, izdelkov = trgovina.Vsako okolje, vsaka država proizvaja nekaj unikatnega in njjhova dežela ponuja nekaj unikatnega. Na primer na Štajerskem smo unikatni v termalni vodi, ker imamo naravne izvire. To nam je dala Mati Narava. Potem smo unikatni z pridelovanjem soli v Sečoveljskih solinah, kjer se je obdržal način pridelave po metodi iz 14. stoletja.Unikatno in Vredno, da dvignemo glavo gor in se POHVALIMO! Sol predeljujemo v različne izdelke za kopeli, za piling telesa in vse te izdelke lahko kaj? Prodajamo seveda Tujcem, ker so Zlata Vredne in tudi njihova uporaba je lahko Preventivna – da ohranjamo zdravje in Kurativna – da ozdravimo telo.

Od leta 1890 smo dali velik poudarek na elektrotehniki, na kemiji in začela se je serijska proizvodnja. Tovarne, ki zaposlujejo množično ljudi.Vsak delavec doda košček puzzle k izdelku, ki ga tovarna izdeluje. Kljub temu, da je kar nekaj tovarn propadlo, kar je strašen minus, pa je kar nekaj se jih obdržalo, ker poslujejo z tujino.Vsako, ki je podjetnik dobro ve, da sam ne more vsega narediti, da se je potrebno povezati z drugimi.Vsak podjetnik ima vizijo nekega izdelka, neke storitve in njegova naloga je, da organizira stvari in ljudi tako, da ta  izdelek oz. storitev zaživita in “ugledata luč”.

Od leta 1935 smo dajali poudarek naftni industriji, individualni mobilnosti, avtomobili. Si danes sploh lahko predstavljate vsak dan brez avta ali motorja?Če ne bi bilo avta, ne bi mogla živeti v okolici, ker ne bi mogla priti do službe.Časovno bi težko usklajevala vse obveznosti brez avta.Čas je prej tekel počasi in morda je tudi danes ta velik minus, ker teče nekoliko prehitro. Preveč obveznosti naenkrat in če želiš ostati v ritmu te hitrosti moraš imeti avto, mobitel, računalnik. Brez tega ne gre.

Od leta 1980 smo stopili v Informacijsko dobo. Dobo informacij in kaj pravzaprav je informacija? Je to samo podatek kot je “ vreme bo jutri deževno.” ali nam lahko podatek tudi kaj pove, kaj da ? V smislu, da svet okoli sebe, svet v sebi bolj razumemo in da pridemo do Razumevanja? Vsekakor da. Največ je vreden danes tisti, ki veliko ve in ki veliko zna. Tisti, ki je samostojen, da si zna oprati stvari, zašiti obleke, skuhati kosilo, peljati avto, popraviti avto,športati, zidati hišo, polagati keramiko, vzgajati otroke, graditi funkcionalno partnersko zvezo….itd Skratka, besede od Tita bodo vedno veljale : Uči se, uči se, uči se! To je največja naložba v sebe in v druge. Ko več veš, več veljaš in lahko več pomagaš drugim. Po drugi strani pa je potrebno pogledati tudi iz drugega zornega kota in sicer, ko bom ležala na smrtni postelji, bom razmišljala o denarju? Ne. Razmišljala bom o vsem tem kar sem se naučila, srečna bom, da bom imela okoli sebe drage ljudi, v katere sem položila svoje drago srce in oni v mene svojega. Izkušnje, odločitve in razumevanje so tiste stvari, ki jih vzameš na oni svet. Vse kar je materialnega, pa moraš pustiti na planetu Zemlja.

Zdaj smo prišli do konca in sicer od leta 2005 smo začeli se ukvarjati z biotehnologijo, psihosocialo in zdravjem. ZDRAVJEM! Največja vrednota vsakega človeka mora biti ZDRAVJE, ker brez zdravega telesa ne moremo ustvarjati, razmišljati, čutiti, delati, biti z drugimi…skratka ne moremo ne živeti prav, ne uživati v življenju, ki nam je bil dan! Telo ni popolno in potrebuje kar naprej našo pozornost. Kljub temu, da so naša telesa sestavljena isto, pa smo vendar vsi med seboj drugačni, drugače reagiramo na različne situacije kot so na primer : pik čebele/ose, potem so tukaj alergije, potem so tukaj težave z očmi…..Ne bom naštevala, ker je tega ogromno. Nekdo lahko zboli v neki situaciji, v tej isti, nekdo drug ne bo.Različno čustvujemo, različno razmišljamo in predvsem ima čisto vsak na tem planetu svojo ZGODBO iz otroštva, iz prejšnjega življenja. Ima svojo Unikatno DUŠO, ki ima svoje barve. Najbolj pomembno je zdravje in o tem bi se MORALI otroci učiti v Osnovni in Srednji šoli na vprašanje : Kako poskrbim za svoje telo?

Medicina se trudi, vendar do sedaj še ni ustvarila tabletke, ki bi rešila vse težave. Naučila se je mnogo o telesu, vendar še vedno se uči in še vedno ne ve vsega, čeprav nam na vsakem koraku hoče vsiliti s svojo okorno, egoistično in naduto držo, da ve vse. Resnico poznate. Na tem planetu je ogromno rastlin, dreves, voda. Le zakaj? Na vsakem kontinentu cvetejo in rastejo druge. Le zakaj? Za določeno težavo, ki jo lahko imamo je na voljo več različnih rastlin. Le zakaj? Mati Narava dobro ve, da je telo posameznika kompleksna stvar, zato je prav za vsako telo ustvarila posebno rožico ali pa kombinacijo rožic, ki pomaga omiliti ali ozdraviti tako telo kot tudi um in dušo.

Srednjeevropsko območje se je začelo vračati nazaj k svojim koreninam, k tistim običajem, k tistim starim babičnim nasvetom, ker je spoznalo, da Medicina ne ve vsega in da ne pomaga ali pa stanje še poslabša. Jaz osebno vam svetujem, da bodite pri zdravljenju samega sebe zvesti samim sebi in Materi Naravi in hkrati pustite, da vam Medicina pomaga. Ni vse črno in ni vse belo. Upam, da bo tudi pri nas enkrat tak odnos, kot je na Kitajskem, ko Medicina in Naravno zdravljenje hodita z roko v roki vse od mislim, da leta 1942, ker takratni vodja ni pustil, da se razdružita.

Vse dobro želim!